Ülkelerine gitmek için gelen Suriyeliler çadırlara sığmadı

Suriyelilerin görüntüsü
Polis Online Sınır Kapısı Hanlı Trol 

-Çadırdaki binlerce Suriyeli
-Genel ve detaylar
-Suriyelilerin geçişi
-Engelli Suriyelinin taşınması
-Genel ve detaylar
-Suriyelilerin kuyruğa girmesi
-Genel ve detaylar
-Yapılan röportajlar
-Genel ve detaylar
-Yoğunluk oluşturan Suriyeliler
-Genel ve detaylar Görüntüler

( KİLİS -HD)- Türkiye’nin dört bir tarafından gelen binlerce Suriyeli Ramazan bayramını ülkelerinde geçirmek için Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısında yoğunluğa yol açarken, 11 dev çadır Suriyeliler ile dolup taştı KİLİS

- Türkiye’nin dört bir tarafından gelen binlerce Suriyeli Ramazan bayramını ülkelerinde geçirmek için Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısında yoğunluğa yol açarken, 11 dev çadır Suriyeliler ile dolup taştı. Suriyeliler, Kilis Valiliğinin izni ile 13 Haziran tarihine kadar Suriye’nin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab bölgeleri ile diğer şehirlerine online randevu sistemine kayıt olduktan sonra Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısına geliyor. Geceden gönderme merkezinin bulunduğu bölgedeki dev çadırlarda sıraya giren Suriyeliler, yoğunluğa yol açtı. Sabah 08.00’den itibaren Suriyeliler geniş güvenlim önlemleri altında kontrollü bir şekilde ülkelerine gitmelerine izin veriliyor. Ülkelerine Ramazan bayramını geçirmek için giden Suriyelilerin sayısı 15 bine ulaştı. . Polis tarafından 7 ayrı noktadan geçen Suriyeliler, Göç İdaresi tarafından kayıtları yapıldıktan sonra Sağlık Müdürlüğü görevlileri aşı kartı olmayan 15 yaş altı çocuklara aşı yapıyor. Suriyeliler pasaport polisi tarafından işlemleri yapıldıktan sonra tahsis edilen otobüsler ile Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesine geçiyor. Suriyelilerin büyük bölümü Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı hareketi bölgelerine gittiği öğrenildi. Ramazan bayramını ülkelerinde geçirmek için başvuran 74 bin Suriye’nin bulunduğu bildirildi.
Suriyelilerin 3 sınır kapısından geçişlerine izin veriliyor Suriyeliler Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı ile Gaziantep Karkamış Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine gidebiliyor. Suriyelilerin randevu sistemine kayıt yaparken yazdıkları kapıdan giriş çıkış yapabilecekleri belirtildi. Suriyeliler 26 Haziran ile 6 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’ye dönüş yapabilecek.
28 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı