Üçlü Danışma Kurulu Bakan Faruk Çelik başkanlığında toplandı

Hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinden oluşan Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplandı. Kurul, alt işverenlik gündemi ile toplanırken, taşeronların çalışma şartlarının iyileştirilmesi ele alınıyor.
Mustafa Kumlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sosyal Güvenlik Bakanlar Kurulu Beko 


Bakanlık Reşat Moralı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Üçlü Danışma Kurulu alt işverenlik gündemi ile toplandı. Toplantıya; TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve ilgili bürokratlar katıldı.

Geçen hafta toplanan Üçlü Danışma Kurulu'nda taraflar karşılıklı olarak taleplerini sunmuşlardı. Kurulun gündeminde alt işverenlik diye tabir edilen taşeron çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi bulunuyor. Taşeron işçilerinin çalışma ve izin sürelerinin iyileştirilmesi, kıdem tazminatı için fon oluşturulması, denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi için yapılacak çalışmalar ele alınacak. Bugünkü toplantının ardından, eğer bir metin oluşturulabilirse hazırlanan çalışma Bakan Çelik tarafından Bakanlar Kurulu'na sunulacak.

Faruk Çelik, toplantı öncesinde yaptığı kısa konuşmasında, ' Yapacağımız değerlendirmeleri ve yapılan çalışmaları birlikte gözden geçireceğiz. İnşallah bu toplantının ben yararlı olacağına inanıyorum. ' dedi.

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı