Üç yaşında satranca başlayan Efe’nin hayali ‘Grand Master’ olmak

EFE'NİN MADALYALARI
Öğretmenler Öğretmen İspanya Şampiyon Dünya Şampiyonası 

-EFE YAVUZ SATRANÇ OYNARKEN
-EFE YAVUZ RÖPORTAJ
-DETAYLAR

( BOLU )- Satranç oyuncusu ‘Junior Master’ Efe, başarıdan başarıya koşuyor BOLU

- Bolu’da, 3 yaşında satranca başlayan ‘küçük usta’ Efe Metehan Yavuz’un en büyük hayali Grand Master olarak anılan ‘büyük usta’ unvanını kazanmak. 12 yaşındaki Efe, küçük yaşına rağmen bugüne kadar yüzlerce madalyanın sahibi. Bolu’da, özel bir okulda 6’ıncı sınıf öğrencisi olan 12 yaşındaki Efe Metehan Yavuz, 3 yaşında taşları dizerek başladığı satrançta, büyük başarılar elde ediyor. Küçük yaşına rağmen Türkiye Şampiyonlukları ve Avrupa’da edindiği derecelerle öğretmenlerinin ve ailesinin gurur kaynağı olan Efe Metehan Yavuz, kendisinin ‘Junior Master’ olduğunu ve ileride büyük ustlara verilen unvan olan ‘Grand Master’ olmak istediğini söylüyor. Satrancı babasının ağabeyine, onun da kendisine öğrettiğini belirten Efe Metehan Yavuz, satranç oynamayı sevdiğini ve herkese tavsiye ettiğini ifade ederek, “Derslerimde başarılıyım. Satranç matematiğimi geliştiriyor. Bence satranca herkes başlasın. Çünkü satranç dersi geliştiriyor, beyni, zekayı geliştiriyor” dedi.
İspanya Galiçya’da yapılacak dünya şampiyonasına hazırlanan Yavuz, “3-16 Kasım’da İspanya Galiçya’da Dünya Şampiyonası düzenlenecek. Orada da ilk 3’e girmek istiyorum. Bu konuda iddialıyım. En büyük hayalim Grand Master denilen bir unvan var. Onu olmak istiyorum” şeklinde konuştu.
12 yaşındaki satranç ustası Efe Metehan Yavuz satrançta idolünün ise, dünya sıralamasında 39’uncu sırada olduğunu söylediği hocası Rauf Mamedov olduğunu belirtti.

15 Nisan 2018 Pazar günü yayınlandı