Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 21. Yılı Ardahan’da Kutlandı

Türkmenistan ' ın bağımsızlığının 21. yılı Ardahan ' da kutlandı.Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından Ardahan Halk Eğitim Merkezinde yapılan kutlama programına, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, çok sayıda yerli ve yabancı öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı.
Orta Asya Seyfettin Azizoğlu Faruk Köksoy Belediye Başkanı Kafkasya 

Türkmenistan ' ın bağımsızlığının 21. yılı kutlama programında konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Türkmenistan ile Türkiye arısında hava, demir ve otobanların yapılması gerektiğini belirten Azizoğlu,

' ' Biz birimize kopmaz bağlarla bağlanırsak, emin olun bundan sonra Türk dünyasını kimse bölemeyecek, parçalanmayacak. Yükselen bayrak inmeyecektir. Aramızdaki engellerin en kısa zamanda kaldırılması lazım. Bu nedenle hep birlikte yumruk olarak mücadele etmemiz lazım ' ' diye konuştu.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise, Türkmenistan ' ın bağımsızlığının 21. yılını kutlayarak, bu günün çok önemli olduğunu ifade etti. Köksoy, yabancı öğrencilere destek verdiklerini belirterek şunları kaydetti:

' ' Tabiî ki Türkmenistan kardeş, dost millet, dindaş millet, çektiği çilelerin sona ermesi bizi sevindirmiştir. Bayramlarını kutluyorum, Allah böyle çileler bir daha nasip etmesin diyoruz ' ' diye konuştu.ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da, iftiharla gelecek yıllarda Türkmenistan ' ın Orta Asya coğrafyasının Kuveyt ' i olacağına işaret ederek, şunları kaydetti:
' ' Bu büyük kaynakları yönetecek insanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Üniversitemiz, Türkmenistan ' dan 50 gencimizi ışığa karıştırmak için bu kutlu serüvene davet etmiştir. İnşallah gelecek yılarda bu sayı daha da artacaktır. 10 yıl sonra Türkmenistan ' a gittiğinizde orada sizi bir bakan, başbakan, gönül dostu, iş adamı sizi karşılayacak. ' '

Başkanlığını yaptığımız Kafkasya Üniversiteler birliği, nereye gideceğimizin projesidir diyen Korkmaz, ' ' Başkanlığını yaptığımız Kafkasya Üniversiteler birliği, nereye gideceğimizin projesidir. Ardahan Üniversitesi bu nedenle çok kutsal bir misyonu üstlenmiş. Küçücük yaşına rağmen, gönlüyle kalbiyle üstlenmiştir. Tüm Ardahanlılar olarak bu davayı üstlenmiş oluyoruz. Bu kutlu rüya inşallah gerçekleşecek ' ' diye konuştu.ARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim elemanı olan Türkmen Asıllı Anikuli Nurmemmet de yaptığı konuşmada Türk isminin sadece Türkmenistan ve Türkiye ' ye ait olduğunu belirterek, bununda kardeşlik göstergesi olduğunu vurguladı.Türkmen ve Türk öğrencilerinin müzik dinletİsi ve oyunlarıyla devam eden programda, yetkililere Türkmen kıyafeti de giydirildi.Daha sonra program, davetlilere ikram edilen Türkmen pilavı ile son buldu.
19 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı