Türkiye'nin En Büyük Kurbanlık Danası (1 Ton 640 Kilo)

Keçiören Belediyesi Ovacık Kurban Satış Alanı ' nda bulunan 1 ton 640 kilo ağırlığındaki dana, ziyaretçileri şaşırtıyor. Sahibi Ümit Gürses, ' Kral Benim ' isimli danayı 23 bin TL ' ye bir işadamına sattıklarını söyledi.
Ümit Gürses Keçiören Belediyesi 


Keçiören Belediyesi tarafından Ovacık ' a kurulan Kurban Satış Alanı, alan düzenlenmesi ve hizmetleriyle öne çıkıyor. Kurban satış alanında dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise kurban alanının en büyük kurbanlığı olan 1 ton 640 kilo ağırlığındaki bir dana. Çorum Alaca ' dan getirilen Kral Benim isimli dana, büyüklüğü ve fiyatıyla pazara gelen ziyaretçileri şaşırtıyor. Otomobil fiyatlarıyla yarışan kurbanlık 23 bin TL ' ye satıldı.

Sırtının bir tarafına ' En Büyük Benim ' diğer tarafında da ' Duydum ki rakibim varmış… Kimdir O? ' yazılan dananın Türkiye ' nin en büyük danası olduğu iddiasında bulunan dana sahibi Ümit Gürses, dananın çok uysal olduğunu ve Alaca ' da otlanarak doğal beslendiğini söyledi. Çorumluların bu danayla gurur duymasını istediğini belirten Gürses, dananın uzunluğunun 3 metre 20 santimetre, yüksekliğinin ise bir metre 80 santimetre olduğunu ifade etti.

Gürses, danayı 23 bin TL ' ye isminin açıklanmasını istemeyen Ostim ' deki bir iş adamına sattıkları bilgisini de veren Gürses,Kral Benim isimli dananın günde 40 - 50 kilo yem yediğini kesildikten sonra bir tonun üzerinde eti çıkacağını da belirten Gürses, kurbanlıkların, saman ve yem fiyatlarının artmasına rağmen ucuz olduğunu söyledi.
22 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı