'Türkiye'nin Çatısı'nda yamaç paraşütü eğitimi - IĞDIR

"Türkiye'nin Çatısı"nda yamaç paraşütü eğitimi - IĞDIR - Eğitimin havadan drone ile çekilmiş görüntüleri - Katılımcıların uçuş gerçekleştirmeleri - Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile röportaj - Eğitmenlerden Yusuf Doğu Bozdağ ile röportaj"Türkiye'nin Çatısı"nda yamaç paraşütü eğitimi - Sahip olduğu 5 bin 137 metre yükseklikle "Türkiye'nin Çatısı" olarak nitelendirilen Ağrı Dağı'nda, Iğdır Üniversitesi ve THK'nin çalışmalarıyla yamaç paraşütü eğitimi veriliyor - Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma:"Asıl hedefimiz, özellikle gençleri menfi hareketlerden uzak tutmak için alternatif imkanlar sunmaktır. Gençleri alkolden, uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için farklı bir heves kaynağı oluşturmayı düşünüyoruz" - THK eğitmeni Ali Zaimoğlu:"Bölge gerçekten de bu spor için elverişli. Ağrı Dağı'na turistlerin gelmesi, oradan uçmak istemesi gayet normal. Biz birkaç gündür burada uçuş yapıyoruz. Farklı tepelerden, 'hangi tepeden uçalım' diye karar veremiyoruz, hepsi birbirinden güzel"IĞDIR (AA) - HÜSEYİN YILDIZ - 5 bin 137 metrelik yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'nın etekleri, yamaç paraşütleriyle renklendi.İran, Nahçıvan ve Ermenistan sınır noktasında bulunan ve yüksekliği nedeniyle "Türkiye'nin Çatısı" olarak nitelendirilen Ağrı Dağı, birçok doğa sporuna olanak sunuyor. Iğdır Üniversitesinin hazırladığı programla, Türk Hava Kurumu (THK) tarafından dağın eteklerindeki kanyon, tepe ile vadilerde motorlu ve motorsuz yamaç paraşütü eğitimleri veriliyor.Deneyimli eğitmenler eşliğinde geleceğin yamaç paraşütçülerinin yetiştirildiği programda, bölgenin doğa sporlarına uygun alanları da kayıt altına alınıyor. - "Asıl hedef, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak" Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı Dağı eteklerindeki bölgeleri yamaç paraşütü sporuna kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Üniversite olarak doğa sporları üzerine farklı projeler yürüttüklerini ifade eden Alma, "Sürekli eğitim merkezi üzerinden, THK veya sertifika veren firmalardan danışmanlık alarak eğitimleri sürdürmek ve bu eğitimleri bütün Iğdır halkına açmayı düşünüyoruz. Asıl hedefimiz, özellikle gençleri menfi hareketlerden uzak tutmak için alternatif imkanlar sunmaktır. Gençleri alkolden, uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için farklı bir heves kaynağı oluşturmayı düşünüyoruz." dedi.
- "Bölge yamaç paraşütü için elverişli"THK Eğitmeni Ali Zaimoğlu ise Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve eğitim merkezlerinde yamaç paraşütü eğitimlerinin verildiğini hatırlattı.Eğitimlere Iğdır 'da da başladıklarını aktaran Zaimoğlu, "Bölge gerçekten de bu spor için elverişli. Ağrı Dağı'na turistlerin gelmesi, oradan uçmak istemesi gayet normal. Biz birkaç gündür burada uçuş yapıyoruz. Farklı tepelerden, 'hangi tepeden uçalım' diye karar veremiyoruz, hepsi birbirinden güzel." ifadelerini kullandı.Eğitmenlerden Yusuf Doğu Bozdağ da bölgenin yamaç paraşütü eğitimi için güvenli olduğuna işaret ederek, "Birçok dağa ve iyi bir potansiyele sahip. Hem Ağrı Dağı'nın burada olması hem de uçacak birçok tepe olmasından dolayı yamaç paraşütçülerine buradan uçmayı öneririm. Mesafe uçuşları için de burası gayet elverişli bir bölge, herkesi buraya bekliyoruz, buraları değerlendirmek lazım." diye konuştu.

Alışkanlık Uyuşturucu Yamaç Paraşütü Eğitim Merkezi Paraşütçü 

9 Ekim 2019 Çarşamba günü yayınlandı