Türkiye-Moritanya İşbirliği Sempozyumu - NOVAKŞOT



: - Sempozyumdan detaylar - Katılımcılardan detaylar - El - Mağaribi Araştırma ve Strateji Merkezi Başkanı Didi Veled es - Salik'in konuşması - Türk - Arap Ekonomik ve Stratejik İşbirliği Cemiyeti Başkanı Muhammed Adil'in konuşması - DetaylarTürkiye - Moritanya İşbirliği Sempozyumu - Moritanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi düzenlenen sempozyumda iki ülke arasındaki işbirliği imkânları ele alındıNOVAKŞOT (AA) - Moritanya'nın başkenti Novakşot 'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşan ziyareti öncesi "Türkiye - Moritanya İşbirliği Sempozyumu" düzenlendi.
El - Mağaribi Araştırma ve Strateji Merkezi ile Türk - Arap Ekonomik ve Stratejik İşbirliği Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği sempozyuma araştırmacılar, uzmanlar ve işveren federasyonları temsilcileri katıldı.
Sempozyumda iki ülke arasındaki işbirliği imkânları ele alındı.El - Mağaribi Araştırma ve Strateji Merkezi Başkanı Didi Veled es - Salik, açılış konuşmasında, Türkiye ile Moritanya arasındaki ilişkilerin 18'inci yüzyıla dayandığını belirterek, Sultan 2. Abdülhamid'in Moritanyalı alim Muhammed Mahmud Veled Atlamid'i Osmanlı Devleti'nin Avrupa elçisi olarak seçtiğini ifade etti.
Salik, "Moritanya'nın maden, balık, hayvancılık alanlarındaki zenginlikleri ve stratejik konumunu da göz önüne alınarak iki ülke model ekonomik ortaklık kurabilir." dedi.
Türk - Arap Ekonomik ve Stratejik İşbirliği Cemiyeti Başkanı Muhammed Adil de iki ülke arasında birçok alanda ekonomik ilişkileri geliştirme imkânı olduğunu dile getirdi.Adil, Türkiye'nin turizm konusunda önemli bir tecrübesi olduğunu, Moritanya'nın da özellikle "çöl turizmi" açısından bir turizm merkezine dönüşme potansiyeli bulunduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 ülkeyi kapsayan Afrika turu kapsamında ilk durağı olan Cezayir'in ardından yarın Moritanya'yı ziyaret etmesi planlanıyor.
Strateji Başkent Hayvancılık Araştırmacı Hayvan 

27 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı