Türkiye Kent Konseyi buluşması Eskişehir’de gerçekleştirildi

Türkiye Kent Konseyi buluşmasından kesitler
Yerel Yönetimler Yerel Yönetim Hükümet Bakış Açısı Devir Teslim 

-Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in konuşması
-Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in konuşması

( ESKİŞEHİR ) ESKİŞEHİR

- Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Türkiye Kent Konseyi buluşmasında başkanlık devir teslim töreni Eskişehir’de yapıldı. Eskişehir Kent Konseyinin ev sahipliğinde "Kentleri Yeniden Düşünmek" konulu Türkiye Kent Konseyleri Buluşması, bir otelde gerçekleştirildi.
Etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katıldı.
"Kent konseyleri, fevkalade önemli kuruluşlar" Buluşmada bir konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, kent konseylerinin önemine vurgu yaparak, “Kent konseyleri, fevkalade önemli kuruluşlar ama Türkiye’de çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmek, batı dünyasının bir parçası olabilmek için yıllardan beri uğraşan bir ülkenin mensupları olarak eksiğimiz, yanlışlarımız, düzeltilmesi gereken pek çok yönlerimiz var. Ben kent konseylerinin fevkalade önemli fonksiyonlara sahip bir kuruluş olduğuna inanan belediye başkanlarındanım. Yalnız önemli olan, yerel yönetimlerde belediyeler mevzuatı ve belediyecilik yapısı, yerel yönetimler yapısındaki göremediğimiz bazı sıkıntılar var. Daha doğrusu herkesin göremediği sıkıntılar var. Her şeye rağmen ben ümitvarım. Çünkü haber alıyoruz ki, hükümetimiz yeni bir belediyeler yasası hazırlamakla meşgul. O zaman yerel yönetimlerin de bu yasanın içinde yeni baştan dikkate alınması lazım geldiği inancındayım. İnşallah alıyorlardır diye de ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
"Dünya, kent konseyleri bakışının özümsenmesine gidiyor" Kent konseylerinin bakış açısının, gelecek planlamaları adına çok önemli olduğunu vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise etkinlik ile alakalı şu ifadeleri kullandı: “Gördüğümüz bir şey var, dünya nereye gidiyor? Dünya aslında kent konseyleri bakışının özümsenmesine gidiyor. Bu meselenin aynen yemek yemek, su içmek gibi, yaşamak için neye ihtiyacımız varsa, düşüncelerimizi paylaşmak ve bu düşüncelerden bir uzlaşı çıkarmak, bunun üzerine yaşam kalitesini ve vatandaş memnuniyetini arttıracak şekilde bunu önümüze bir rehber yapıyor.” Yapılan konuşmaların ardından, dönem başkanlığı sona eren Gaziantep Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Necati Binici, görevi Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy’a devretti.
17 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı