Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Arslan: “Gün, vatanımıza, birlik ve beraberliğimize sahip çıkma günüdür”

Süleyman Arslan'ın konuşması

( ANKARA ) ANKARA
Sığınmacı Seçme ve Seçilme Hakkı Basın Açıklaması Darbe Girişimi Seçilme Hakkı 


- Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan, “Gün, vatanımıza, birlik ve beraberliğimize sahip çıkma günüdür” dedi.
FETÖ ihanet kalkışması sanıklarının, Sincan 4. ve 17. Ağır Ceza Mahkemelerinde ara verilen FETÖ Çatı ve Akıncı Üssü davaları bugün başladı.
Bu nedenle davayı takip etmek için Sincan Ağır Ceza Mahkemesi önüne gelen Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı ve üyeleri burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunu temsilen 15 Temmuz Hain FETÖ Darbe Girişimi sanıklarının yargılandığı mahkemeyi takip etmek üzere burada bulunduklarını belirten Arslan, “Başkanlığını yaptığım Kurumun Türkiye’de insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, işkence ve kötü muamelenin önlenmesi ve ayrımcılıkla mücadele başlıkları altında toplanan belli başlı görevleri vardır. Kurumumuz insan haklarının korunması ve geliştirilmesi misyonunu Hakk’a gönülden bağlı milletimizin desteğini de alarak titizlikle ve kararlılıkla yerine getirme azmindedir” ifadelerini kullandı. “Darbecilerin tankları, uçakları ve silahları önüne set olmuş şehitlerimiz, gazilerimiz ve milletimizin hakkı için buradayız” Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Arslan, “Ülke insanının kendi kendisini yönetme, seçme ve seçilme hakkını gaspetmeye yönelik bu hain kalkışma, askerimizin, polisimizin, milletvekillerimizin, siyasi parti liderlerimizin ve vatandaşlarımızın kahir ekseriyetinin kahramanca mücadelesi, hususen Cumhurbaşkanımızın takdire şayan liderliği sonucu püskürtülmüştür. Bugün biz, 15 Temmuzda Cumhurbaşkanımızın “Halkın gücünün üstünde bir güç tanımadım. Milletimi hava meydanlarına ve meydanlara davet ediyorum.” çağrısına uyarak veya daha önceden sokaklara çıkarak darbecilerin tankları, uçakları ve silahları önüne set olmuş şehitlerimiz, gazilerimiz ve milletimizin hakkı için buradayız. FETÖ Darbe Sanıklarının yargılanmış olduğu bu mahkemeyi izlemek üzere buradayız. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Takip ettiğimiz davaların adil bir yargılama ile yürütüldüğü hususunda şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.
“Gün, vatanımıza, birlik ve beraberliğimize sahip çıkma günüdür” Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Arslan şunları kaydeti: “Emperyalist güçlerin, 15 Temmuz Hain FETÖ darbe girişimi ile Ülkemizin karışıklığa uğratılması planları akamete uğrayınca, bu sefer de Suriye ve Irakta PKK ve DEAŞ gibi terör örgütleri destekleyerek saldırılarını devam ettirdikleri görülmektedir. Bu sebeple baskı ve zulüm altında kalıp ülkemize sığınan milyonlarca sığınmacının ve roket saldırıları ile can veren vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların önlenmesi zaruret haline gelmiştir. Onun için Silahlı Kuvvetlerimizin uluslararası mevzuata uygun biçimde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatını desteklediğimizi iki hafta önce Kilis ve Hatay illerimize yaptığımız ziyaretlerde açıklamış, özellikle camiye ve sivil kişilerin kaybına sebep olan saldırıları da kınamıştık. Silahlı kuvvetlerimizin sivillere zarar vermemek için gösterdiği üstün çaba ve titizliği tebrik ediyor, aynı titizlikle terör örgütlerine karşı operasyonların başarılı bir şekilde devam ettirilmesini diliyoruz. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Özgürce yaşadığımız bu vatan hepimizindir. Gün, vatanımıza, birlik ve beraberliğimize sahip çıkma günüdür.” (SFP-BC -
12 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı