Türkiye, dünyanın en büyük gayrimenkul buluşması olan MIPIM’de sahaya çıkıyor

Toplantıdan genel görüntü
Basın Toplantısı Yatırımcı Uluslararası Gayrimenkul Fuarı Kentsel Dönüşüm Projesi 

-Ahmet Misbah Demircan’ın konuşması
-Fatma Şahin’in konuşması
-Detaylar

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- Dünyanın en büyük ve önemli gayrimenkul fuarı MIPIM öncesi, dünyada yıldız olmaya odaklanan gayrimenkul sektörünün önde gelenleri, STK’lar, ve belediye başkanları bir araya geldi. 13-16 Mart 2018 tarihlerinde gayrimenkul alanındaki tüm paydaşları Fransa’nın Cannes şehrinde buluşturacak olan MIPIM 2018 öncesi İstanbul’da basın toplantısı düzenlendi.
Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ev sahipliğindeki basın toplantısına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu katıldı.
Türk gayrimenkul sektörünün ulusal sınırlardaki büyümesini, uluslararası coğrafyalara da taşıma kararlılığının konuşulduğu basın toplantısında ön plana çıkan konulardan biri de Türkiye’de şehirlerin bölgesel ve uluslararası bir güç olma yönündeki hedefleri oldu. “Türkiye’nin geleceği parlak” Basın toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan uzun süredir katıldıkları MIPIM’in yatırımcılar ile şehirler için büyük bir fırsat oluşturduğunu kaydetti.
Organizasyonun önemli ve ciddi olduğunun altını çizen Başkan Demircan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Organizasyona katılma nedenimiz çok belli. Çünkü MIPIM gerçekten dünyayı bir araya topluyor. Oradaki insanlar katılımlara göre kanaatlerini belirliyorlar. Dünyanın bu kadar önemli ve ciddi organizasyonunun yapıldığı MIPIM’de şehirlerin veya ilçelerin organize bir şekilde stantlarıyla yatırımcıların huzuruna çıkmış olmasının olumlu bir hava oluşturduğunu görüyor ve yaşıyoruz. Ülkemiz geçen yıllarda terörden, darbeden çok büyük mağduriyetlere muhatap oldu. Ama güçlü bir ekonomimiz var. İnsanımızın memleketine olan bağlılığı ve inancı yüksek. Bize yönelik olan bu saldırılardan hızlı bir şekilde çıkmayı da başardık. Dünyada ticaret hatlarında yenilikler var ve bu yeni kurgulanan dünyanın merkezinde Türkiye var. Dolayısıyla doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine dünyayla entegre olmuş yeni Türkiye’nin geleceği parlak.” “Kalkınma yerelde başlar” Toplantıda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de söz aldı. Konuşmasının büyük bir kısmında Anadolu’da bulunan zenginliklerden bahseden Fatma Şahin, kalkınmanın yerelde başladığını söyledi.

MIPIM’e İstasyon ve Aydınlar olmak üzere iki büyük kentsel dönüşüm projesiyle katılacaklarını açıklayan Şahin şöyle konuştu; “Dünyanın gündeminde sürdürülebilir kalkınma var, rekabet ve fırsatlar var. Dolayısıyla bizim bunları iyi yönetebilmemiz için önce kendi gücümüzün farkına varmamız gerekiyor. Artık şehirler yarışıyor. Kendi gücümüzü, Anadolu’nun gücünü çok iyi görmemiz gerekiyor. Bu sektör Anadolu için büyük bir fırsat veriyor. Anadolu’da büyük bir hazine var. Şehirler yarışında kalkınma yerelde başlıyor. Dünyanın geldiği bu noktada kendimizi buna hazırlamamız gerekiyor. Kentleşme, sanayileşme ve kentsel dönüşüm üzerinden yeni bir vizyonla çıkmamız gerekiyor. Biz de MIPIM’e kale ve Zeugma arasındaki bir kentsel dönüşüm projesiyle gidiyoruz.” 13-16 Mart 2018 tarihlerinde gayrimenkul alanındaki tüm paydaşları Fransa’nın Cannes şehrinde buluşturacak olan MIPIM’de, Türkiye toplamda bin 600 metrekare bir alanda gayrimenkul şirketleri, şehirler ve mimarlarla temsil edilecek. Türkiye’nin, fuarda 250 kuruluş ve 700’e yakın kişiyle yer alması bekleniyor.
11 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı