'Türkiye'den KKTC'ye kabloyla elektrik gelmesine sıcak bakıyoruz' - LEFKOŞA

"Türkiye'den KKTC'ye kabloyla elektrik gelmesine sıcak bakıyoruz" - LEFKOŞA - KKTC Başbakanı Erhürman'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelişi - Görüşmeden detaylar - KKTC Başbakanı Tufan Erhürman'ın açıklaması - KKTC Başbakanı Tufan Erhürman: - "Türkiye'den KKTC'ye kabloyla elektrik gelmesi konusunda hükümetin duruşu net, buna sıcak bakıyoruz"LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Erhürman, Türkiye'den KKTC'ye kabloyla elektrik gelmesine sıcak baktıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Erhürman'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.Erhürman, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Vatandaşa daha ucuza elektrik ulaştırılabilmesinin güvence altına alınması koşuluyla Türkiye üzerinden enterkonnekte olmayı gerçekten istiyoruz." dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı’ndaki çalışma toplantısında aktardığını kaydeden Erhürman, bunun hükümet programında da yer aldığını, bu konuda hükümetin stratejisinde bir sıkıntı olmadığını ifade ettti."Türkiye'den KKTC'ye kabloyla elektrik gelmesi konusunda hükümetin duruşu net, buna sıcak bakıyoruz." diyen Erhürman, "Sonuçta şu an fuel - oil kullanıyoruz. Bunun da ne kadar dışa bağımlı ve dövize endeksli olduğu ortada. Aynı zamanda akaryakıtta da aynı sıkıntıyı yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Strateji Karya Toplantı Hükümet 

12 Temmuz 2018 Perşembe günü yayınlandı