Türkiye'de bir ilk olan 'Açık Üniversite' başladı

Katılımcılar.
Enformasyon Sığıntı Yolcu Otobüsü U Dönüşü Öğrenciler 

-Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş'ın konuşması.
-Nabi Avcı'nın konuşması.
-Detaylar.

( KÜTAHYA - HD)- Kütahya Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş:- "Kendi topraklarının geçmişiyle bağı olmayan, başkalarının diliyle konuşan, gözüyle gören, aklıyla düşünenler kendi medeniyetini hiçbir zaman inşa edemez- AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı:- "Biz 50 yıl önceki büyüklerimizin hiç bilmediği bir dünyada bütün bu süreçleri yönetiyoruz" KÜTAHYA

- Geçmişi geleceğe taşımak amacıyla Kütahya Belediyesi tarafından başlatılan 'Açık Üniversite' programı Milli Eğitim, Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımıyla açıldı. Türkiye’de ilk kez Kütahya Belediyesi tarafından başlatılan Açık Üniversite'nin açılışı Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Açılışa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, akademisyenler, yazarlar ve öğrenciler katıldı.
Açık Üniversiteyi konu alan video sunumuyla başlayan açılış programı, Kütahya Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş’ın konuşmasıyla devam etti. Toplumların kendi aralarında ve kendinden önceki ve sonraki nesillerle kurdukları kültürel iletişimin ana bağlayıcısının sahip olduğu medeniyet olduğunu belirten Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, medeniyet kavramının içerisinde yer alan en önemli unsurun şehir ve insan olduğunu kaydetti.
Başkan Ertaş, “Kendi topraklarının geçmişiyle bağı olmayan, başkalarının diliyle konuşan, gözüyle gören, aklıyla düşünenler kendi medeniyetini hiçbir zaman inşa edemez. Kendi hakkında idraki olmayan kişi de ne kendine ne de tarihine saygı duyar. Başka milletlerin kültür ve tarihlerinde yanaşma, sığıntı olarak yaşamaya devam eder" ifadelerini kullandı. Gelişen teknoloji hızının eğitime yansımaları hakkında da konuşan Prof. Dr. Nabi Avcı, “Bu kadar büyük ve dinamik bir kitleyi ilgilendiren bir alanda, enformasyon teknolojilerinin böylesine hızla geliştiği bir alanda bu dönüşümleri gerçekleştirmek, otoyolda saatte 140 kilometre hızla giden bir yolcu otobüsünde rektifiye işlemleri yapmaya benzer. Gerçek hayatta böyle bir şansımız yok. Bir yandan enformasyon, bilişim, iletişim teknolojileri, muhtemelen silah endüstrisinden çok daha hızlı gelişen bir sektör oluşturuyor. Bundan 24 yıl önce kullandığımız bu cep telefonları yoktu. Şu anda, özellikle eğitim alanında kullandığımız, kullanabileceğimiz eğitim verimlilerinin yüzde 85’i bundan 50 yıl önce yoktu. Biz 50 yıl önceki büyüklerimizin hiç bilmediği bir dünyada bütün bu süreçleri yönetiyoruz. Türkiye 1 milyon değil, 10 milyon bilgisayarı öğrencilerine dağıtacak alt yapıyı oluşturacak kulvara girdi” dedi.

9 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı