'Türkiye'de 25 bine yakın organ nakli bekleyen hasta var' - TEKİRDAĞ

"Türkiye'de 25 bine yakın organ nakli bekleyen hasta var" - TEKİRDAĞ - Salondan genel detay görüntü - Tekirdağ Sağlık Müdürü Cengiz Becerir'in konuşması"Türkiye'de 25 bine yakın organ nakli bekleyen hasta var" - Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir: - "Türkiye'de 25 bine yakın organ nakli bekleyen hasta var. Her yıl bu listeye 4 bin hasta ekleniyor"TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, "Türkiye'de 25 bine yakın organ nakli bekleyen hasta var. Her yıl bu listeye 4 bin hasta ekleniyor." dedi.
Sağlık Müdürü Becerir, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Ticaret Sanayi Odası'nda düzenlenen "Organ ve Doku Nakli" sempozyumunda yaptığı konuşmada, organ bağışının önemine dikkat çekti.Türkiye'de organ naklinde dokuya ve organa ihtiyacın olduğuna değinen Becerir, "Dünyada bütün ülkelerde aynı sorunlar var. Organ nakli bekleyen hasta çok ama yeterli organ yok. Bu konunda başarılı ülkeler de var. Mesela İspanya'da organ nakli sorunu halledilmiş halk daha bilinçli, Avusturya'da aynı şekilde. Aileler itiraz etmediği sürece bu ülkelerde her hasta organ nakli vericisi kabul ediliyor. Diğer ülkeler ise bizimle aynı sıkıntıları yaşıyor." diye konuştu.
- "Verilecek her organ bir hayat kurtaracak"Becerir, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:"Türkiye'de 25 bine yakın organ nakli bekleyen hasta var. Her yıl bu listeye 4 bin hasta ekleniyor. 22 bine yakın böbrek, 2 bin 200 karaciğer nakli bekleyen hasta var. Bine yakın da kalp nakli bekleyen hasta var. Bu haftalarda etkinlik düzenlemedeki amacımız halkımızın farkındalığını artırarak organ bağışına yönlendirmek. Verilecek her organ bir hayat kurtaracak. Bu konuda Diyanet İşleri de bizlere mümkün olduğu kadar destek oluyor."Sempozyuma, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sağlık çalışanları ve organ bağışı bekleyen hastalar katıldı.

Farkındalık Organ Nakli Karaciğer Nakli Sağlık Çalışanları Organ Bağışı 

9 Kasım 2018 Cuma günü yayınlandı