'Türkiye bir yere tüketmek için değil paylaşmak için gidiyor' - BOGOTA

"Türkiye bir yere tüketmek için değil paylaşmak için gidiyor" - BOGOTA - Savunma fuarından detaylar - Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay'ın açıklaması - - Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay'ın AA'nın Bogota'daki İspanyolca Yayın Merkezini ziyaretinden detaylar - Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay: - "Türkiye, (ilişki geliştirmek istediği) bir yere kaynakları tüketmek ya da köreltmek için değil, paylaşmak için gidiyor ve bunu da herkes görüyor" - "Türkiye, Latin Amerika'da var olmaya devam edecektir" - "Anadolu Ajansı, Türkiye'nin yüz akı"BOGOTA (AA) - Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, "Türkiye, (ilişki geliştirmek istediği) bir yere kaynakları tüketmek ya da köreltmek için değil, paylaşmak için gidiyor ve bunu da herkes görüyor." dedi.
Kolombiya ’daki uluslararası savunma fuarı EXPODEFENSA 2017’ye katılan ve Anadolu Ajansının (AA) başkent Bogota'daki İspanyolca Yayın Merkezini ziyaret eden Alpay, Türk savunma sanayisi ve temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Alpay, Türkiye'nin fuara bakan yardımcısı düzeyinde katılarak bu ülkeye verdiği önemi göstermesinin Kolombiya lı yetkililerce takdirle karşılandığını söyledi.

Türkiye'nin katılımının aynı zamanda Kolombiya ’nın savunma sanayisi alanındaki hamlelerini destekleyeceği anlamına geldiğini vurgulayan Alpay, "Bunu kendilerine ilettik. Kolombiya tarafıyla iş birliğimizin olabileceğini değerlendiriyoruz. Bunların görüşmeleri devam edecek." dedi.
Alpay, dünyadaki ekonomik gelişmelerin ve ticaretin, Avrupa aksından Asya - Pasifik aksına doğru kaymasına rağmen Türkiye'nin, Latin Amerika ve Karayipler bölgesini de dikkatle takip ettiğini dile getirdi. - "Türkiye kaynakları tüketmek için değil, paylaşmak için gidiyor"Türkiye'nin ilişki geliştirmek istediği bölgelerde Batı ülkelerinden farklı bir yaklaşım sergilediğine dikkati çeken Alpay, Türkiye’nin sahip olduğu imparatorluk bakiyesinin ve bir medeniyeti temsil eden bir ülke olmasının bu konuda büyük rol oynadığını belirtti.
Alpay, şöyle devam etti:"Biz bir yere, oradaki kaynakları tüketmeye, köreltmeye gitmiyoruz. Türkiye, gittiği yere paylaşmak için gidiyor. Biz ortaklıklar kurmaya ve ‘kazan - kazan’ anlayışıyla çalışmaya gidiyoruz. Türkiye ilişkilerinde kardeşliği takip ediyor. Bu sahici ve samimi yaklaşımını da herkes görüyor. Kolombiya ’nın da bunu gördüğünü fark ediyorum. Türkiye’nin Kolombiya , Brezilya, Venezuela ve diğer Latin Amerika ülkeleriyle başlattığı ilişkiler var. Bir kısmında henüz başlangıç safhasındayız ama bir kısmıyla daha yoğun gidiyoruz."Alpay, Türkiye'nin dış ilişkilerinde tek bir eksen üzerinde gitmediğini ve Latin Amerika'yı da son dönemde büyük açılımlar yaptığı Afrika kadar önemsediğini vurguladı.
İspanyolca Savunma Sanayi Uluslararası Başkent Bakan Yardımcısı 

13 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı