- Türk Yardımseverlerin Kurban Yardımı Sri Lanka’da 50 Bin Müslümana Ulaştı

Sri Lanka'da kurban yardımı

( SRILANKA ) - Türk yardımseverlerin kurban yardımı Sri Lanka’da 50 bin Müslümana ulaştı SRILANKA
Lyon Okyanus Bayram Namazı 


- Türkiye’den yola çıkan yardımseverler, Sri Lanka’da 200 kurban keserek 10 bin aileye et dağıtımı yaptı. Türk yardımseverlerin Sri Lanka’da yaptığı kurban yardımı 50 bin Müslümana ulaştı. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) koordinasyonu ile dünyanın birçok noktasından alınan bağışlar ile her yıl olduğu gibi bu yılda Hint okyanusunun kenarında bulunan Sri Lanka'daki Müslümanlar için ‘Kurban Bayramı’ programı düzenlendi.
Bayramın Türkiye’den bir gün sonra kutlandığı Sri Lanka’da binlerce Müslümanın sabahın ilk saatleri ile doldurduğu mescitler ve sokaklara kurulan namaz kılma alanlarında bayram namazının kılınmasıyla kurban kesme işlemleri başladı.
Ülkedeki Müslüman nüfusunun çoğunluğunun oluştuğu Kinniya şehrinde 10 bin aile ve 50 bin insan ile buluşmayı hedeflediklerini belirten İHH gönüllüsü Ramazan Saylık, 14 bin 400 hisseli kurban kestiklerini ifade etti.
Kurban etlerinin dağıtımı ile ilgili bilgilerde veren Saylık, "Biz burada daha önce belirlediğimiz cemaatlere ve camilere belli miktarda hisse ayrılıyor ve kilolar halinde tartılarak dağıtılmaya çıkıyor. Şu anda yaptığımız iş bu programa refakat etmek” dedi.
Sri Lanka’nın 21 milyonluk nüfusunun yüzde 70’ini Budistlerden, yüzde 9’luk bir kısmı ise Müslümanlardan oluşuyor.
22 Ağustos 2018 Çarşamba günü yayınlandı