Türk Temsil Heyeti Başkanlığından Kosova'da eğitime destek - ŞTİMLE



: - Törenden görüntüler - Türk Temsil Heyeti Komutanı Albay Cem Sinan Barım'ın açıklaması - Ştimle Belediye Başkanı Naim İsmajli'nin açıklamasıTürk Temsil Heyeti Başkanlığından Kosova 'da eğitime destekŞTİMLE (AA) - Kosova Barış Gücü (KFOR) Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, ülkenin güneyindeki Ştimle kasabasında bulunan bir meslek lisesine teknik donanım yardımında bulundu.Lisenin elektrik, makine ve bilgisayar dershanelerinde kullanılacak şekilde bilgisayar ve farklı teknik ekipmanları içeren yardımlar törenle teslim edildi.Törene KFOR Türk Temsil Heyeti Komutanı Albay Cem Sinan Barım, Ştimle Belediye Başkanı Naim İsmajli ve lise müdürü İlir Haxhiu'nun yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Albay Barım, yaptığı konuşmada, bu proje ile anlamlı bir hizmet yaptıklarına işaret ederek, Türk askerinin, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü rehber edinerek Kosova 'da 1999 yılından itibaren barışı destekleme harekatına katkı sağladığını belirtti.
Barım, "Türk askeri geçmişte olduğu gibi gelecekte de Kosova lı arkadaşlarıyla, kardeşleriyle yan yana olmaya, beraber olmaya devam edecektir. Öğrencilerimizin iyi bir eğitim alması, geleceğe umutla bakması, bilgi ve beceriyle donanmasının önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.
Ştimle Belediye Başkanı İsmajli de yapılan yardımlar ile gerekli eğitim kalitesine ulaşılacağını dile getirerek, bu sayede iş gücü pazarı ve üniversitelere daha kaliteli bireyler sunabileceklerini söyledi.

Türk Temsil Heyeti Başkanlığının bu yardımları sayesinde öğrencilerin teorik bilgileri pratikte de uygulama imkanı bulacaklarının altını çizen İsmajli, "Yaklaşık 30 bin avro değerindeki bu tip projeleri sadece maddi açıdan değerlendirmiyoruz. Bunlar, aramızda var olan iletişim, bağ ve karşılıklı saygıyı anlatan çok daha güçlü değerlere sahip." ifadelerini kullandı.Lise müdürü Haxhiu ise yardımlardan dolayı Türk Temsil Heyeti Başkanlığına teşekkür ederek, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları bu projenin öğrenciler için ayrı öneme sahip olduğunu belirtti.
Türk Temsil Heyeti Başkanlığınca 730 öğrencinin eğitim gördüğü lisenin elektrik, makine ve bilgisayar dershanelerinde kullanılacak şekilde 15 bilgisayar, 15 bilgisayar masası, bir televizyon, bir hidrolik pres, 2 servis masası, 2 taşlama makinesi, 6 matkap, 2 kırma delme aleti, bir boru bükme aleti, bir su pompası ve bir mekanik pafta seti gibi çeşitli teknik malzemeler olmak üzere toplam 27 bin avro değerinde yardım yapıldı.
Teknik Malzeme Öğretmen Eğitim Kalitesi Meslek Lisesi Öğrenciler 

1 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı