Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Dağlıoğlu: “Çalışan kadınların kreş, süt izni, mobbing, taciz ve diğer konularda sorunları var. Bu konuların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz”

ALİ DAĞLIOĞLU’NUN KADINLARA YAPTIĞI KONUŞMA
Sağlık Sektörü Kamusal Alan Çalışan Kadın Şehit Anneleri Özel Sektör 

-GÜL TAKDİMİ
-DETAY

( MANİSA -ÖZEL) MANİSA

- Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Dr. Ali Dağlıoğlu, kadınların kreş, süt izni, mobbing, taciz ve diğer konularda birçok sorunu olduğunu ve bu konuların biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Manisa Şubesi 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla sendika üyesi kadınları ağırladı. Kadınların sadece bir gün değil yılın her günü önemsenmesi gerektiğinin altını çizen Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Dr. Ali Dağlıoğlu günün anısına çalışan kadınlara gül vererek günlerini kutladı. Sendika olarak en büyük temennilerinin çalışan kadınların sorunlarının biran önce çözülmesi olduğunu kaydeden Dr. Dağlıoğlu, “Türk Sağlık Sen olarak temennimiz; çalışan kadınların sorunlarının biran önce çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların yapılması. Kadın istihdamında, çalışan kadın arkadaşlarımızın birçok sıkıntısı oluyor. Burada performans veya ücret politikasına bakmadan kadınları istihdamda daha fazla nasıl tutabiliriz temel zihniyetiyle ilgili düzenlemelerin yapılmasında fayda var diye düşünüyoruz. Sendika olarak bunu arzu ediyoruz” dedi.
Sağlıkta çalışanların yüzde 65'i kadın Kadınların çalışma hayatında birçok sorunla mücadele ettiğini kaydeden Dr. Dağlıoğlu şunları söyledi: “Kreş sorunu var, süt izni sorunu var, mobbing sorunu hepsinden önemli, tacizi ve diğer konuları da ilave etmekte fayda var. Bu konuların biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz ve yapılacak çalışmaların da çözüm endeksli yani somut olarak sadece söylem olarak değil. Bir hukuki dayanağının olması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün ülke nüfusumuzun yarısı kadınlardan sağlık sektöründe de yüzde 65’i kadınlardan oluşmakta. Türkiye genelinde de sadece sağlık sektöründe değil tüm kamu sektöründe eğer biz kadınlarımızın üretkenliğinden daha fazla faydalanmak, istifade etmek, onların kamusal alanda veya özel sektörde daha fazla tutmak istiyorsak, onların taleplerini, isteklerini, önceliklerini dikkate almamızda fayda var. Bugün dünya geneline baktığımızda sadece erkeklerin istihdam edildiği veya sadece onların çalıştırıldığı sektörler başarılı değil, bugün dünya genelinde gerçekten her alanda başarılı, çalışkan, üretken, kadın idareciler, iş kadınları ve kamu idarecileri var. Türkiye olarak bu alanda biz elbette dünya standartlarını yakalamak için bu gayreti göstermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu manada tüm arkadaşlarımızın bu hassasiyetlerinin dikkate alınarak sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde değil bütün yıl boyunca bu hassasiyetin dikkate alınması ve hukuki gerekçe ve dayanaklarla birlikte bu konuların çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Türk Sağlık Sen olarak da bu konuda yapılacak her türlü çalışmada ve etkinlikte her türlü desteği vereceğimizi belirtiyoruz. Tüm kadın çalışan arkadaşlarımızın çalışma hayatlarında başarılar diliyorum. Başta şehit anneleri, şehit eşleri, gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınların gününü kutluyorum.”
9 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı