Türk Musevi Cemaati’nden Selimiye’nin gölgesinde bin kişilik iftar

Selimiye Camii
İftar Yemeği İftar Çadırları Hayırseverler Basın Mensupları İftar Çadırı 

-kurulan iftar çadırı ve vatandaşlar
-Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh'in açıklaması
-Edirne Valisi Günay Özdemir'in açıklaması
-genel ve detaylar

( EDİRNE ) EDİRNE

- Edirne’de, Türk Musevi Cemaati tarafından tarihi Selimiye Camii gölgesinde kurulan çadırda bin kişiye iftar verildi.
Türk Musevi Cemaati, her yıl Edirne’de gelenekselleştirdiği iftar programlarını bu yılda sürdürdü. Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ dediği, eşsiz mabet Selimiye’nin gölgesine kurulan iftar çadırlarında, Museviler tarafından Edirne halkına bin kişilik iftar yemeği verildi.
“Edirne’den dünyaya güzel bir örnek olduğunu söyleyebilirim” Edirne Valisi Günay Özdemir, iftar öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Selimiye’nin gölgesinde iftarlarımız 30 gün boyunca hayırseverlerimiz tarafından farklı şekillerde yerine getiriliyor. Bütün hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum. Güzel bir iftar, aslında ben bu iftarı dünyadaki farklı inanç ve düşüncedeki insanların ortak yaşamanın nasıl olabileceğine Edirne’de Türkiye’de görmeleri açısından güzel bir örnek olduğunu da söyleyebilirim. Bu örnek büyün dünyaya da örnek olacak. İnşallah ileri de dünyaya barış ve huzur bu şekilde adım adım gelecektir diye düşünüyorum” dedi.
“Edirne halkına çok istiyoruz” Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh de “Edirne’de soframızı kurma mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Edirne halkı da her sene daha fazla teveccüh ediyor bizim iftar soframıza. Edirne’de var olan bu güzel havaya bizde Edirnelilere teşekkür etme fırsatı buluyoruz” ifadelerini kullandı. Çocuklara satranç takımı, pastel boya ve resim defteri hediye edildi Konuşmaların ardından tarihi Selimiye Cami’nde akşam ezanın okunması ile birlikte, iftara katılanlar hep birlikte oruçlarını açarak, iftar yaptı. Öte yandan, Türk Musevi Cemaati üyeleri tarafından iftara katılan çocuklara da satranç takımları ile pastel boya ve resim defteri de hediye edildi.
4 Haziran 2018 Pazartesi günü yayınlandı