Türk Arap Medya Derneği İftarı - İSTANBUL



: - İftar programına katılanlar - Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı'nın programdaki konuşması - Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan'ın programdaki konuşması - Anadolu Ajansı (AA) Arapça Haberler Editörü Hasan Mekki'nin programdaki konuşmasıTürk Arap Medya Derneği İftarı - Türk ve Arap medyasından gazeteci ve yazarlar iftarda bir araya geldiİSTANBUL (AA) - Türk ve Arap medyasından gazeteci ve yazarlar iftarda bir araya geldi.Türk Arap Medya Derneği tarafından Leyal - i Şamiye Gemisi'nde gerçekleştirilen iftar programındaİftar programına Arap ve Türk medyasından bir çok önemli katırlıkken Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Müdürü Hüseyin Altınalan, ve Anadolu Ajansı Yabancı Haberler Müdürü Mehmet Öztürk de katılım gösterdi.Türk ve Arap gazetecilerin bir araya geldiği iftarda yemeğinde dernek başkanı Turan Kışlakçı katılım gösteren gazeteci ve yazarlara batıya karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.Arap ve Türk Medyacılar Derneği’nin ortak iş birliği yapılmak amacıyla kurulduğunu dile getiren Kışlakçı, “Bu yılki çalışmalarımızın teması, “Gelin Tarihimizi Yeniden Birlikte Yazalım”. Gelin batılıların bize yazdığı tarihi yok edelim, silelim, kendi tarihimizi kendimiz yazalım. Gelin batılıların ve doğuluların bize yazdığı tarihi bir tarafa bırakalım” dedi.
“Osmanlı’nın çöküşünden yüz yıl sonra artık bu coğrafyanın çocukları kendilerine geldiler, uyandılar” diyen Kışlakçı, bütün gazeteci ve yazarlardan tarihin yeniden yazılması adına birlikte çalışmayı talep etti.Eylül ayında dernek olarak kitapçık çıkaracaklarını ifade eden Kışlakçı, “. “Gelin Tarihimizi Yeniden İnşa Edelim” adı altında. Herkesten bu konuda bir makale rica ediyorum. Bu siyasi olabilir, bu coğrafi olabilir, bu sosyolojik olabilir, bu sanat anlamında olabilir. Sizden geleceğe yönelik bu coğrafyanın çocukları olarak neler istiyorsanız o konuda bir makale istiyorum üç ay içinde.” şeklinde konuştu.
Geçmişte birtakım hataların olduğunu dile getiren Kışlakçı, sözlerini şöyle devam ettirdi:“Gelin yeniden kardeş olalım, gelin birbirimizi yeniden tanıyalım, gelin coğrafyamızı yeniden inşa edelim, gelin coğrafyamızın gücünü, kuvvetini ve imkanlarını keşfedelim. Gelin ey bölge insanları, ey Araplar, ey Türkler, ey Kürtler, ey Müslümanlar, ey bu coğrafyanın Hristiyanları, gelin her taraftan her kesimden insanlar. Coğrafyamızı yeniden inşa edelim, geleceğimizi birlikte inşa edelim”Yapılan iftar programında söz alan Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Filistin Parlamenter Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, “Ekonomik, siyasi, kültürel, stratejik, coğrafi anlamda da bütün bir Arap dünyasıyla Türkiye’nin ilişkisi ve güçlü iletişim içinde olması pozitif anlamda geleceğimizi etkileyecektir. Bu anlamda medya mensuplarımıza devlete yöneticilerinden çok daha fazla iş düştüğüne bütün kalbimle inanıyorum” dedi.
Medyanın toplumları etkileme gücünün çok kuvvetli olduğunu ifade eden Turan, “Toplumların kültür elçileri olan medya mensuplarının özellikle Türkler ve Arapları Arap dünyasının ve Türk dünyasının görev yaptıkları yerde ilişkilerinin daha da arttırılması noktasında etkilemeye yönelik yayınlar ve programları yapmalarının bu dünyada yaşayan halklarımızın geleceğine katkı sunacağına tüm kalbimle inanıyorum. 11 - 12 bin kilometreden gelip coğrafya yerleşen bir takım küresel aktörlerin etkisi ve gücüyle geçmişte çeşitli zanlarda olduğu ve maalesef acı tecrübelere sebep olduğu gibi ilişkilerimizin zarar görmemesini arzu ediyoruz. Biz Arap dünyasındaki bütün kardeşlerimizi seviyoruz.” şeklinde konuştu.
İftar programının ardından Türk ve Arap yöresel şarkıları söylendi.
Sosyoloji Strateji Beraberlik Batıl Dernek Başkanı 

10 Haziran 2018 Pazar günü yayınlandı