Turizm Haftası - ÇANAKKALE

- Çelenk sunumundan görüntü - Saygı duruşundan görüntü - İstiklal Marşından görüntü - Konuşmadan görüntü - Yürüyüşten görüntüÇANAKKALE - Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, çok özel bir ilde ve coğrafyada bulunduklarını belirterek, Çanakkale 'nin nüfusla ve coğrafi büyüklükle kıyaslanamayacak bir tarihsel öneme sahip olduğunu söyledi.

Çanakkale 'nin mitolojik Troya Destanı'ndan şanlı Çanakkale Destanı'na kadar yaşanan olaylara ev sahipliği yaptığını dile getiren Dokuz, "UNESCO'nun dünya kültür mirasları listesine koyduğu Troya Antik Kenti Parion ve Assos yine Çanakkale mizde yer alıyor. 2017 yılının 1 Ocak ile 31 Mart tarihleri arasındaki ilk 3 ayında 46 bin 248 kişinin gezdiği Troya ören yerini, 2018 yılında aynı tarihlerde 90 bin 208 kişi ziyaret etti. Bu rakam geçmiş yıla göre 2 katına çıktı. 2018 yılının Troya Yılı ilan edilmesi ve Troya Müzesi'nin açılması ile ziyaretçi rakamlarında artış beklemekteyiz." dedi.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sefer Göktepe, STK Temsilcileri, turizm işletmecileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş Truva Atı'na yürüdü.
Mitoloji Akkale Öğrenciler 

16 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı