Tüp Bebek file doğum günü sürprizi

Doğum gününden detaylar
Doğum Günü Doğum Günü Partisi Doğum Günü Pastası Tüp Bebek Hayvanat Bahçesi 

-Filin pasta yemesi
-Filden detay
-Fatma Şahin röportaj
-Genel detaylar

( GAZİANTEP )- 5 tonluk file doğum günü kutlaması GAZİANTEP

- Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin en büyük üyelerinden birisi olan Gabi isimli filin 13. yaş günü dolayısıyla doğum günü sürprizi yapıldı. 325 tür ve 7 bin 100 adet hayvan bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin üyelerinden olan 5 ton ağırlığındaki dünyanın ilk tüp bebek fili olan Gabi’ye yapılan doğum günü sürprizine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.
Filin kendi barınağı içerisine hazırlanan "13. Yaş" yazılı yiyecek ve kalp şeklinde hazırlanmış değişik sebze ve meyvelerden oluşan sembolik pastanın kesilmesinin ardından file gerçek pasta yedirildi. Mum dikilen doğum günü pastasının üzerinde ise, "Gabi 13 Yaşında" yazısı yer aldı. Gabi’ye pastayı kendisi yediren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ardından doğum gününü kutlayan file havuç ve elma da ikram etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ziyareti ücretsiz olan Gaziantep Hayvanat Bahçesine ise, rekor sayıda katılım oldu. 55 bin kişinin ziyaret edildiği açıklanan hayvanat bahçesinde, filin doğum günü partisi ise izleyicilere keyifli anlat yaşattı. Filin doğum günü kutlamasında yalnız bırakmayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Gabi’nin en büyük özelliği dünyadaki ilk tüp bebek filler olmasıdır. Fil dünyasında 13 yaşında 1. yaşlarını kutluyorlar. Çünkü 90 yaşına kadar yaşayan filler var. Ortalama 13 yılda bir yaş günleri kutlanıyor. Onun için Gaziantep Hayvanat Bahçesindeyiz. O yüzden bu tüp bebek fili nasıl 13 yaşına kadar getirdiğimizi nasıl önemsediğimizi göstermek adına burada bir doğum günü sürprizi hazırladık. Kendi ellerimizle Gabi'mizi besledik. Havuç, elma, keçi boynuzu ve pastasını yedirdik. Ve Gabi şu an kalbin içerisinde 13 yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aslanlarına kebap ve baklava ile bakılıyor Fatma Şahin, hayvanat bahçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan'a hediye edilen aslanlara da bakıldığını hatırlatarak, yavru aslanların baklava ve kebap ile gerçek bir aslana dönüştürüldüğünü kaydetti.
Şahin, "Hayvanat bahçemize en son Cumhurbaşkanımızın aslanlarını da getirdik. Geldiklerinde 40 kilo iken şu an 95 kilo geliyorlar. Bu da gastronomi şehri olmanın faydaları. Baklava ile kebaplar ile gerçek bir aslan haline getirdik" diye konuştu.

23 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı