Tunuslu öğrenciler Türkiye'de eğitim için mülakatta - TUNUS



: - Tunus 'ta psikoloji lisans programını tamamlayan Merve Kammun ile röportaj - Antalya'da Makine Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans yapmak isteyen Cevher Velhazi ile röportajTUNUS (AA) - Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) öncülük ettiği Türkiye Bursları için başvuran Tunus lu öğrencilerin mülakat süreci başladı.
Türkiye'de yüksek öğrenim için başvuran 500 Tunus lu öğrenci arasından seçilen 123'ü yüksek lisans 40'ı doktora programı olmak üzere toplam 163 öğrenci, başkent Tunus 'taki Türkiye Büyükelçiliği'nde uzmanlardan oluşan ekiple mülakatlar gerçekleştiriyor.Antalya'da Makine Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans yapmak isteyen Cevher Velhazi (24), AA muhabirine yaptığı açıklamada, YTB'nin burs imkanlarından Türkiye'de eğitimlerine devam eden arkadaşları aracılığıyla haberdar olduğunu söyledi.

Arapça, Fransızca, Almanca ve İngilizce olmak üzere dört dil konuştuğunu ancak Türkiye'de eğitim halkı elde etmesi halinde buna Türkçe'yi de ekleyeceğini belirten Velhazi, "Makine mühendisliği alanında yüksek lisans ve doktoramı Türkiye'de yapmak istiyorum. Çünkü Tunus 'ta endüstrileşme konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Türkiye'nin özellikle tekstil gibi alanlardaki endüstrileşme ve sanayileşme tecrübesini Tunus 'a getirmek istiyorum." diye konuştu.

Psikoloji Yüksek Lisans Bakanlık İngilizce Öğrenciler 

20 Nisan 2018 Cuma günü yayınlandı