Tunceli TSO Başkanı Cengiz son yolculuğuna uğurlandı

Cenazenin sanayi ticaret odasına getirilmesi
Kalp Ameliyatı Cenaze Arabası Sarılar Beyin Kanaması Ticaret Odası 

-Düzenlenen tören
-TTSO Başkan Yardımcısı Kazım Korkmaz’ın konuşması
-Dualar okunması ve helallik alınması
-Cenazenin araca konularak cemevine götürülmesi
-Cenazeye katılanlar
-Cenazenin omuzlarda cemevine getirilmesi
-Cenazeye sarılarak ağlayan yakınları
-Cenaze töreni ve katılanlar
-Cenazeye para atılması
-Cenazenin defnedilmek üzere mezarlığa götürülmesi

( TUNCELİ ) TUNCELİ

- Hayatını kaybeden Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Konsey Üyesi Yusuf Cengiz, memleketinde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.
Yaklaşık bir ay önce Diyarbakır’da bir hastanede açık kalp ameliyatı olan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Konsey Üyesi Yusuf Cengiz, ameliyatın ardından gelişen semptomlar nedeniyle yoğun bakıma alınmış daha sonra geçirdiği beyin kanaması sonucu dün hayatını kaybetti. Cenazesi Tunceli’ye getirilen TTSO Başkanı Cengiz için bugün iki ayrı tören düzenlendi.
Cengiz için ilk tören iki dönem boyunca yönetim kurulu başkanlığını yaptığı odanın önünde düzenlendi.
Buradaki törene, Cengiz’in ailesinin yanı sıra Vali ve Belediye Başkanı Vekili Tuncay Sonel, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, HDP Milletvekili Alican Önlü, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, bölge oda ve borsa başkanları, belediye başkanları, kurum amirleri, sanayi ticaret odası yönetim kurulu üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.
TTSO Başkan Yardımcısı Kazım Korkmaz’ın merhum Yusuf Cengiz’in çalışmaları hakkında bilgi vermesinin ardından dualar okundu ve helallik alındı. İlk törenin ardından Cengiz’in naaşı cenaze arabasına yüklenerek ikinci törenin yapılacağı cemevine götürüldü. Cemevinde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreninin ardından Cengiz’in naaşı Tunceli Belediyesi Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

12 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı