Tunceli’nin plajları, sahilleri aratmıyor

Plajlardan görüntü
Sekte Yaz Günleri Yurt Dışı Oksijen Yaz Mevsimi 

-Kayalıklardan atlayanlar
-Yüzen vatandaşlardan detaylar
-Suyun içinde piknik yapan vatandaşlar
-Yüzen vatandaşlar
-Yüksekten atlayan vatandaş
-Su kenarında şezlongda uyuyan vatanda
-Sedat Biter isimli vatandaşın konuşması
-Mine Gidil isimli vatandaşın konuşması
-Haydar Karademir isimli işletme sahibinin konuşması
-Kırgız Zalina Acil isimli kadının konuşması

( TUNCELİ -HD) TUNCELİ

- Tunceli’de Munzur ve Pülümür Çayı kıyısında bulunan plajlar, sahil kenarlarını aratmıyor. Hava sıcaklıklarının zaman zaman 40 dereceyi aştığı kentte, çok sayıda vatandaş plajlara akın ediyor. Munzur ve Pülümür Çayı kıyısında bulunan plajlara her yıl yaz mevsiminde binlerce insan akın ediyor. Hava sıcaklıklarının zaman zaman 40 dereceyi aştığı plajları, kent sakinlerinin yanı sıra civar iller ile yurt dışından gelen vatandaşlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Berrak suları, bol oksijeni, dağlarla çevrili manzarasıyla ilgi çeken plajlarda kimi vatandaşlar piknik yaparken kimisi de yüzerek tatilin keyfini çıkarıyor. Ankara’dan geldiğini belirten Sedat Biter, “Daha önce Ankara’dan Ege’ye, Karadeniz’e, Marmara’ya gittik. Ancak burası farklı. Evden uzakta değilmişiz gibi bir hava yaşatıyor. Burada insan rehabilite oluyor” dedi.
6 yıldan bu yana kentte görev yaptığı söyleyen Mine Gidil, “Burada altıncı görev yılım. Şahane bir yer burası ve dönmeyi pek düşünmüyorum. Sıcak yaz günlerinde bu kadar temiz ve doğanın içinde vakit geçirmek bizim için şahane. Çok keyifli vakit geçiriyorum. İnsanları, yaşam tarzı mükemmel. Çok seviyorum burayı çok alıştım” diye konuştu.
Tüm vatandaşları plajlara beklediklerini ifade eden bir işletme sahibi Haydar Karademir ise, “Plajlarımız, suyumuz temiz. Doğamız güzel. İnsanlarımız birbirini seviyor. Tüm vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz” diyerek davette bulundu. Kırgızistan’dan tatil için Tunceli’ye gelen Zalina Acil, “Buraya ilk defa geldim. Çok güzel aynı benim memleketim gibi. Çok beğendim. Herkes çok iyi ve sıcak davranıyor”diyerek düşüncelerini aktardı.
16 Temmuz 2018 Pazartesi günü yayınlandı