TÜMKİAD, 4.Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi

Toplantıdan görüntü
Siyasi Parti Sivil Toplum Anonim 

-Başkan Nihat Tanrıkulu röp.

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- Tüm Kalkınma İşadamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) 4.Genel Kurul Toplantısını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde konuşan TÜMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu, “Tarih yazmaya devam edeceğiz” dedi.
2017 yılında kurulan ve 7 bin 500 kişiyle kongreye giden Tüm Kalkınma İşadamları ve Girişimcileri Derneği (TÜMKİAD) 4. Genel Kurulu Toplantısını Küçükçekmece’de bulunan bir otelde gerçekleştirdi. Genel Kurul’a TÜMKİAD’ın eski ve yeni üyeleri yoğun ilgi gösterdi. TÜMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu, 4.Genel Kurul Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. “Tarih yazmaya devam edeceğiz” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüyle TÜMKİAD’ı kurduklarını ifade eden TÜMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu, “TÜMKİAD olarak yeni kurulmuş bir derneğiz. Cumhurbaşkanımızın sözüyle yeni iş adamları, yeni kurumlar, yeni sivil toplum örgütleri ve iş adamları bir araya gelip yeni güç birlikleri yapılması lazım dedi.
Biz de bunu duyan bilen iş adamları olarak ayağa kalktık. Ülkemiz için, yarınlarımız için, geleceğimiz için ben de varım dedik. İşte yüzlerce iş adamı bir araya geldi. TÜMKİAD çatısı altında toplandı. İş adamları TÜMKİAD çatısı altında toplanırken sadece bir araya gelmekle olmadı. Ülkemizin yarınları için, ülkemizin ekonomisine katkı için, ülkemizin canlanması için. Dünyanın bu ülkenin üzerinde oyun oynadığını biliyoruz. Bu bilgiyle asla pes etmeyeceğiz. Ayağa kalkan şahlanmış iş adamları olarak bir araya geldik. Buradan bu sözü veriyoruz; Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde madem bizim üzerimize geliyorlar. Biz de tarih yazmaya devam edeceğiz. Bizim atalarımız tarih yazdı. Biz atalarımızın ardından nasıl tarih yazacağız?” dedi.
“7 bin 500 kişiyle kongreye gidiyoruz, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki yapıyoruz” Bir siyasi partinin bile biraraya toplayamayacağı bir oluşumla kongreye gittiklerini dile getiren Başkan Tanrıkulu, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk, 150 üyeyle kongreye gidiyoruz. İçişleri Bakanlığımızın yasasına göre 30 gün ile 6 ay içerisinde kongreye gitmek lazım. Bugüne kadar 30, 40, 50 kişi bir araya gelmiş. Anında üye olmuş. Kongreye gitmiş. Biz kongreye gitmiyoruz. 150 iş adamı, sanayici, holding, anonim şirketleri, limited şirketleri, gruplar bir araya geldik. TÜMKİAD çatısı altında bir araya geldi. Her üye 50 vatandaşı getirerek 7 bin 500 kişiyle kongreye gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki yapıyoruz. Baktığınız zaman bir siyasi partinin bile bir araya toplayamayacağı bir oluşumla biz kongreye gidiyoruz. Ülkemizin gözü aydın” diye konuştu.

28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı