Tüm-İş Sendikası'ndan bakıcı annenin ölümüne ilişkin açıklama...Suç duyurusunda bulunacaklar

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin ve ailenin Zeynep Gündüz'ün mezarına gül koymaları
Trafik Işığı Trafik Kazası Taşeron İşçi Kaldırımlar Suç Duyurusu 

-Dua etmeleri
-Annenin gözyaşları
-Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin ile röportaj
- Zeynep Gündüz'ün fotoğrafı

( KONYA -HD) KONYA

- Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, Konya’da trafik kazasında hayatını kaybeden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanı bakıcı anne Zeynep Gündüz’ün ölümüne ilişkin vardiya saatlerini değiştiren müdürlerinden şikayetçi olacaklarını söyledi.

Tüm İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Tüm-İş) Genel Başkanı Mahmut Şahin, geçtiğimiz ay Konya'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde çalışan ve iş çıkışı evine dönerken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 34 yaşındaki Zeynep Gündüz’ün annesi ve babasıyla birlikte mezarını ziyaret etti. Taşeron işçi olarak çalışırken bir süre önce kadroya alınan Zeynep Gündüz'e müdürlerinin vardiya saatleri konusunda baskı uygulandığını iddia eden Tüm-İş Genel Başkanı Şahin, vardiya saatleri dışında işe çağrılan kadının ölümünün bir kaza değil cinayet olduğunu savundu. Mahmut Şahin, “Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde çalışan bir bakıcı anne kardeşimizin mezarının başındayız. Bunu normal bir trafik kazası diye geçiştirmek, asla mantıklı ve duygulu değil. Burada bir cinayete kurban giden kardeşimizin mezarındayız, 34 yaşında. Sadece ve sadece 2 Nisan’da taşeron işçiyken kadroya geçen bu kardeşlerimiz müdürlerin adeta ortak uygulaması sonucunda neredeyse kadroya geçmeleri cezalandırılarak üçlü vardiya sistemi ile öyle bir hale getirildiler ki, robot. Asla fiziksel olarak kaldıramayacakları bir yük yüklendi kendilerine, 'Sanki kadroya geçtiniz de ne oldu, biz size yine yapacağımızı yaparız' diyen bir anlayış tarafından cezalandırılıyorlar” dedi.
“Bu uygulamanın ilk kurbanı, maalesef Zeynep kardeşimiz olmuştur” Bu uygulamanın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın haberi olmadan hayata geçirildiğini ifade eden Şahin, ”Şehrin dışındaki otobüslerin gitmediği, kaldırımların olmadığı, trafik ışığının olmadığı, güvenliğin olmadığı yerlere anneleri gecenin 11’inde bırakmak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yakışmaz, uymaz, aileye uymaz, bizim yapımıza uymaz. Ama şuan da görüyorum ki, maalesef neredeyse Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bile haberi yok bu uygulamadan. Bakanımızın haberi olsa zaten bu uygulamayı anında bitirir. Gece 11’de işten çıkan bir anneyi, sabah 7’de tekrar işe çağırmak asla ve asla Türkiye Cumhuriyeti’nde devletimizin yapacağı bir uygulama olamaz. Bunu hiç kimse savunamaz. İşte bu uygulamanın ilk kurbanı, maalesef Zeynep kardeşimiz olmuştur. Anne ve babası gözü yaşlı her gün burada, mezarının başında. 34 yaşında bir kardeşimiz” diye konuştu.
“Suç duyurusunda bulunacağız” Kazanın nedeninin iş yeri müdürlerinin uyguladığı vardiya saatleri olduğunu iddia eden ve bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Şahin, “Bu uygulama kesinlikle suç duyurusunu hak eden bir uygulamadır. Bu cinayeti işleyen Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'dür ve biz Tüm-İş Konfederasyonu olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü şikayet edeceğiz, davacı olacağız, suç duyusunda bulunacağız, cinayet işlemekten, ölüme sebebiyet vermekten ve şu unutulmasın ki, işçiler sahipsiz değildir. İşçiler o memurların kölesi asla değildir. Herkes görevini yapacak. Bu kurum 24 saat çalışıyorsa annelerin sayesinde çalışıyor, bunu da herkes bilecek” ifadelerini kullandı.
29 Ağustos 2018 Çarşamba günü yayınlandı