Trakya'da kış - KIRKLARELİ/EDİRNE

- Kırklareli 'ndeki kar yağışından detaylar - Edirne şehir merkezinden detaylarTrakya'da kış - Edirne kent merkezinde sabaha karşı yoğun olarak yeniden başlayan aralıklarla etkili oluyor - Kırklareli 'nde dün etkisini kaybeden kar yağışı, yeniden başladı - Kırklareli Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde eğitime yarına kadar ara verildiEDİRNE / KIRKLARELİ (AA) - Edirne kent merkezinde sabaha karşı yoğun olarak yeniden başlayan aralıklarla etkili oluyor.Önceki gün akşam saatlerinde yoğun olarak başlayan ve kısa sürede kent merkezini beyaza bürüyen kar dün etkisini yitirmişti. Sabaha karşı yoğun olarak yeniden başladı.
Eğitime ara verilen okullar ve üniversitede yeni bir tatil kararı gelmeyince servis şoförleri ve mesaiye yetişecekler güne araçları üzerindeki karları temizlemekle başladı.
Edirne Belediyesi, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri kent merkezi ve köy yollarında kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.Kapıkule, Hamzabeyli ve Pazarkule sınır kapılarına giden yollarda olumsuzluk yaşanmaması amacıyla bu yollarda ekipler teyakkuzda tutuluyor.Yumuşak havanın etkisiyle henüz yollarda buzlanma meydana gelmedi, bu nedenle hem yaya hem de araç trafiğinde sorun yaşanmıyor.Esnaf dükkanları önündeki belediye ekipleri de kaldırımda kar küreme çalışması yürütüyor.Sıcaklığın sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü kentte meteorolojik tahmine göre kar yağışı aralıklarla yarına kadar devam edecek. Edirne'de hava yarın çok bulutlu hafta sonu ise yağmurlu geçecek. - Kırklareli Kırklareli 'nde dün etkisini kaybeden kar yağışı, yeniden başladı.
Bölgede üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı özellikle Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda tipi şeklinde etkili oluyor.Kar kalınlığı Demirköy ilçesinde yer yer 1 metre, Kofçaz ilçesinde 60, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda ise 25 santimetre olarak ölçüldü.Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolu ise kısmen trafiğe kapanırken, ulaşım tek şeritten sağlanıyor.Bazı araçlar ise yoğun kar yağışı nedeniyle Demirköy ilçesinde yolda kaldı.Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. - Eğitime kar engeliDemirköy ve Kofçaz ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.
Demirköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada kaymakamlık tarafından olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle tatil kararının alındığını belirtti.
Eğitime bir gün ara verildiğini belirten AK, hava şartlarına göre yarın içinde bir değerlendirme yapılacağını aktardı.Kofçaz Kaymakamı Ahmet Güneri de hava muhalefeti nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildiğini kaydetti.
Meteoroloji tahmine göre, hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü kentte, kar yağışının gün boyu etkili olması bekleniyor.
Hava Sıcaklığı Kar Temizleme Köy Yolları Hava Muhalefeti Kar Yağışı 

28 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı