'Trakya Bölgesi 7. Zihinsel Engelliler Spor Şenliği' - TEKİRDAĞ

"Trakya Bölgesi 7. Zihinsel Engelliler Spor Şenliği" - TEKİRDAĞ - Çelenk sunulması - Engelliler için işaret diliyle İstiklal Marşının okunması - ZİÇEV Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Güneş'in konuşması - Sevgi yürüyüşü - Müsabakalardan görüntü - Farklı illerden Tekirdağ 'a gelen zihinsel engelli çocuklar, şenlik kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldıTEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ 'da, "Trakya Bölgesi 7. Zihinsel Engelliler Spor Şenliği" düzenlendi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) tarafından düzenlenen etkinlik, otizmli çocukların Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden programda konuşan ZİÇEV Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Güneş, Trakya Bölgesi 7. Zihinsel Engelliler Spor Şenliğinin geleneksel hale geldiğini söyledi.

Güneş, sporun herkes için ama en çokta zihinsel engelli çocuklar için önemli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:"Şenliğin düzenlenmesinde birçok kişinin emeği var onlara ve buraya çok uzaklardan gelen, bizleri bu günde yalnız bırakmayan tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. Spor yaptığımız zaman kendimizi mutlu hissediyoruz ve fazla kilolarımızdan kurtuluyoruz. Bugüne kadar çocuklarımız çok güzel hazırlandı ve bugün yarışacaklar. Yarışlar sonunda madalya ve kupa kazanacaklar. Belki de Edirne, belki Tekirdağ kazanacak ama bugünün bir kazananı olacak. Önemli olan bugün dostluk, barış ve kardeşlik kazanacak."Daha sonra engelli çocuklar aileleri ile Hükümet Caddesi'nde gerçekleştirilen "Sevgi Yürüyüşü"ne katıldı.
İsmet İnönü Spor Salonu'na kadar yürüyen çocuklar basketbol ve masa tenisi müsabakalarına katıldı.
Sekiz takımın yer aldığı yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Etkinliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, Tekirdağ Kültür Turizm Müdürü Hakan Cömertler, protokol üyeleri ile aileler de takip etti.
Fazla Kilo Masa Tenisi İşaret Dili Engelli Çocuk Zihinsel Engelli Çocuklar 

15 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı