Trafik kuralı ihlallerine bir haftada 24 bin lira ceza - KOCAELİ

- Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un konuşması - Vali Aksoy'un bisiklet dağıtımından detay görüntüler - Kocaeli 'de, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı bütün birimlere verilen trafik cezası kesme yetkisiyle kural ihlali yapan sürücülere bir haftada 24 bin 31 lira para cezası uygulandı - Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy: - "Sürücülerden trafik kurallarına uymalarını özellikle kendi güvenlikleri için istiyoruz"KOCAELİ (AA) - Kocaeli 'de, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı bütün birimlere verilen trafik cezası kesme yetkisiyle Kocaeli 'de kural ihlali yapan 179 sürücüye bir haftada 24 bin 31 liralık para cezası kesildi. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Kırmızı Düdük" kampanyasında fotoğrafları en çok beğeni alan çocuklara hediye bisikletlerin dağıtım törenine katıldı.
Törende konuşan Aksoy, projenin baş aktörlerinin çocuklar olduğunu ifade ederek, çocukların kendilerine verilen görev kartlarındaki işlemlerini tamamladığını söyledi.

Çocukların çektikleri fotoğrafları İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün adreslerine gönderdiğini aktaran Aksoy, "Bu fotoğraflardan en fazla tıklanan 100'ünün İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce bisiklet hediye edildi. Kocaeli 'den de 9 çocuğumuz bu kampanya kapsamında yapmış oldukları çalışmalarla bisiklet almaya hak kazandı." dedi.
Aksoy, trafik kazalarındaki 3 temel hata üzerine İçişleri Bakanlığı'nın yeni bir çalışma başlattığını anlatarak, şöyle devam etti:"Trafik kazalarının yoğun olarak ortaya çıktığı hata türleri; araç kullanırken cep telefonuyla görüşme, trafikte 'makas atma' ve emniyet kemeri kullanmama. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Jandarma Genel Komutanlığımıza bağlı bütün birimlere trafik cezası kesme yetkisi verildi.
Burada bir suç veya bir ihlal söz konusu olduğunda gerek polislerimiz gerekse jandarma teşkilatımız trafik cezası kesebilecek konuma yetkilendirilmiştir. Bu yönde Kocaeli 'de bir haftalık uygulamada 179 sürücüye 24 bin 31 liralık para cezası kesildi." diye konuştu.
Sürücülerin daha duyarlı olması gerektiğine işaret eden Aksoy, "Sürücülerden, 'Bu ceza nereden geldi?' dememeleri adına, trafik kurallarına uymalarını özellikle kendi güvenlikleri için istiyoruz." ifadelerini kullandı.Vali Aksoy, daha sonra proje kapsamında kentte çektikleri fotoğrafları en çok beğeni alan 9 çocuğa bisikletlerini verdi.
Kural İhlali Trafik Kuralları Emniyet Kemeri Cep Telefonu Trafik Cezası 

3 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı