Trafik kazasında hayatını kaybeden 7 metal işçisi kadın anıldı - BURSA

- Programdan detaylar - Mevlüt okunması - Vali Küçük'ün konuşması - Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın konuşması - Türk - İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın konuşmasıTrafik kazasında hayatını kaybeden 7 metal işçisi kadın anıldı - Bursa 'da geçen yıl meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren metal işçisi kadınlar, üyesi oldukları Türk Metal Sendikasınca düzenlenen etkinlikte anıldı - Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak: - "Daha önce hiç olmadığı kadar birbirimize bağlandık. Sevinçler kadar kayıpların da bizi birbirimize bağladığını o gün çok daha iyi anladık"BURSA (AA) - Bursa 'da geçen yıl meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden metal işçisi 7 kadın, Türk Metal Sendikasınca gerçekleştirilen etkinlikte anıldı.Türk Metal Sendikası Bursa Sosyal Tesisleri'ndeki anma programına, hayatını kaybedenlerin ailelerin yanı sıra Vali İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Türk - İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve sendika üyeleri katıldı.
Vali Küçük, yaptığı konuşmada, kaza haberini ilk aldığı zaman inanamadığını ve büyük üzüntü yaşadığını dile getirdi."Acımız büyük ama ecel gelince de yapacak bir şey yok." diyen Küçük, kazanın ardından sendikanın bir araya gelip kenetlendiğini ve sonrasında aile olduğunu göstererek doğru adımlar attığını söyledi.

Süreci yönetmenin önemli olduğunu vurgulayan Küçük, "Gerek hayatını kaybedenlerin geride kalan ailelerine gerek yaralılara sahip çıkmasıyla sendika, bir işçi sendikasından öte bir aile olduğunu gösterdi. Tekrardan hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum." değerlendirmesinde bulundu. - "Acımız biraz hafifler dedim ama olmadı"Kavlak da acılarının halen taze olduğunu belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Üzerinden ne kadar geçerse geçsin bu acıyı unutamayacaklarının altını çizen Kavlak, "Aradan bir yıl geçti. Acımız biraz hafifler dedim ama olmadı. Ne yaptıysak olmadı. Kaderin önüne geçemedik." şeklinde konuştu.
Bu olayın kendilerini "tek bilek, tek yürek" yaptığını vurgulayan Kavlak, şöyle devam etti:"Daha önce hiç olmadığı kadar birbirimize bağlandık. Sevinçler kadar kayıpların da bizi birbirimize bağladığını o gün çok daha iyi anladık. Aile bizim için kutsaldır. Biz Türkiye'nin en büyük ve en güçlü ailesi olduğumuz için böylesine büyük acıların üstesinden gelebiliyoruz. Bana hayatımdan hangi günü çıkarmak istediğim sorulsa kuşkusuz '7 Mart' derim. Bütün acıları saran zaman bu yaramızı da saracak ama içimizdeki o sızı hiçbir zaman dinmeyecek"Türk - İş Genel Başkanı Atalay da bundan sonra her sene 7 Mart'ta bu olayı anmak için bir araya gelip dua edeceklerini söyledi.

Türk - İş olarak bu yıl 8 Mart etkinliklerini Ankara'da yapmayacaklarını belirten Atalay, pazartesi gününden itibaren kendi bünyelerinde etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade etti.
Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kendisini telefonla arayıp Türk - İş'in 8 Mart'ı kutlayıp kutlamayacağını sorduğunu, kendisinin "Kutlamayacağız." cevabını verdiğini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel merkezlerini ziyaret edeceğini belirten Atalay, "Bu ziyarette hayatını kaybeden 7 kadınımız adına da her iki fabrikadan 7 kadın, sendikanın önünde Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılayıp ev sahipliği yapacaklar." diye konuştu.
Konuşmaların ardından hayatını kaybeden 7 kadın için mevlit okutulup, dua edildi.Geçen yıl 7 Mart'ta Mehmet Tüzün idaresindeki 16 KT 064 plakalı yolcu otobüsünün Bursa - Ankara karayolu Mezit - 7 mevkisinde virajı alamayarak refüje devrilmesi sonucu metal işçileri Meyse Keskin, Leyla Çiçek, Özlem İnan, Güleydan Sezer, Leyla Yalçın, Fatma Hacıoğlu ve Elvan Mutlu hayatını kaybetmiş, 39 kişi yaralanmıştı. Metal işçisi kadınların Türk - İş'inn Ankara'da organize ettiği Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katılmak için Bursa 'dan yola çıktıkları açıklanmıştı.
A Haber İşçi Sendikası Başsağlığı Trafik Kazası Yolcu Otobüsü 

7 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı