Trafik kazası sonrası sporla hayata bağlandı

Spor salonunda ağırlık çalışan öğrenciler
Alışkanlık Yaşam Mücadelesi Trafik Kazası Öğrenciler Tekvando 

-Kaza geçiren sporcu Metin Demir'in çalışması
-Demir'in spor yapan gençlerle ilgilenmesi
-Dambıl çalışan öğrenci
-Demir'in dambıl kaldırması
-Metin Demir'in konuşması
-Öğrenci Baran İpek'in konuşması
-Kırmızı askılı tişörtlü öğrenci
-Beyaz atletli Veysi Kandemir

( MARDİN -ÖZEL) MARDİN

- Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 1998 yılında trafik kazası geçiren 45 yaşındaki Metin Demir, yürüyemez hale geldi. Demir 8 ay hastanede yatağa bağlı yaşayan Demir, umudunu kesmeyerek o tarihten itibaren vücut geliştirme çalışıp, hem hayata yeniden döndü, hem de kurduğu spor salonuyla gençleri kötü alışkanlıklardan koruyor. Geçirdiği ağır bir trafik kazası sonrası kendini spora adayan ve aradan geçen 20 yılda sporla hayata dönen Demir'in hikayesi örnek oldu. Demir, sadece sporla hayata tutunmadı ayrıca Mardin'in Kızıltepe ilçesinde başka gençlerin de umudu oldu. Yürüyebilmek için başladığı vücut geliştirme zamanla hem mesleği hem de hayat kaynağı oldu. Kaza sonrası yürüyemez hale geldiğini belirten Kızıltepeli Metin Demir, 20 yıl önce başından geçen talihsiz olayı şöyle anlattı: “1998 yılında bir patlama sonucuyla trafik kazası geçirdim. 3. derece yanık hastası oldum. Bacaklarımın tümü bitmiş bir durumdaydı. 8 ay hastanede kaldım. 8 ay yaşam mücadelesi verdim. Ardından spor ile tanıştım. 1998’den buyana hep spor ile uğraştım. Başlangıcı jimnastik ile yaptım. Ardından karate ve tekvando ile uğraştım. Kendi başarımla ve kendi becerimle buraya geldim”. "O talihsiz olay bana lütuf oldu" Başından geçen talihsiz olayı bir lütuf olarak gördüğünü belirten Demir, "Buna Allah’ın bir lütfu diyelim. İllaki herkese Allah bir kaza veya olaydan sonra yol gösterir. Bana da bu güzel şansı ve mesleği nasip etti. Kızıltepe halkına sporu sevdirdiysem ne mutlu bana. Herkes beni tanır. 1998’den buyana gençleri hep spora teşvik ettim ve bunu başardım” diye konuştu.
"Sporu Demir sayesinde sevdim" Sporu Metin Demir sayesinde sevdiğini söyleyen Baran İpek, “15 yaşında okuldan sonra bir kere spor salonuna geldim. Sporu sevmeye başladım. Bir çok arkadaşım da Mehmet Demir ağabey sayesinde teşvik oldu” şeklinde konuştu.
Veysi Kandemir isimli genç ise Kızıltepe’de sporu gençlere sevdirenin hocaları olduğunu söyledi.

Kandemir, sporun her zaman genç ve dinamik tuttuğunu söyledi.

Vücut geliştirme çalışan başka bir öğrenci de 2 yıldır bu sporu yaptığını ve hocalarının kendilerine baba gibi davrandığını dile getirdi.
3 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı