Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili: 'Fitre vereceklerin bayramı beklemelerine gerek yok'

Tokat caddelerinden genel görüntü
Fitre Zekat Gesi Düşünür 

-Parklarda zaman geçiren oruçlu vatandaşlar
-Vatandaş röportajları
-Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili röportajı
-Müftünün çalışma anlarından detaylar

( TOKAT -ÖZEL) Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili: "Fitre vereceklerin bayramı beklemelerine gerek yok" TOKAT

- Fitresini çevresindeki ihtiyaç sahiplerine verecek olan vatandaşların Ramazan Bayramı'nı beklemesine gerek olmadığını söyleyen Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, dileyen vatandaşların fitrelerini peşin olarak da ödeyebileceklerine dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından fitre tutarı bu yıl kişi başı 19 lira olarak belirlendi. Bu doğrultuda fitresini vermek isteyen vatandaşların bayramı beklemelerine gerek olmadığına dikkat çeken Tokat Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Peygamber Efendimizin de bu yönde bir tavsiyesi olduğunu hatırlatarak, dileyen vatandaşların Ramazan ayı içerisinde de fitrelerini ödeyebileceklerini söyledi.

İl Müftüsü Bilgili, "Fitre, bayram sabahı bedenimizin bir zekatı olarak üzerimize vacip olur. Dolayısıyla bayram sabahına erişmiş olmanın bir göstergesi olan fitreyi veririz. Ama bu fitreyi bayramdan önceki günde fakirin ihtiyaçlarını karşılaması bakımından, Ramazan'daki ya da bayramdaki ihtiyaçlarını karşılaması bakımından peşin olarak Ramazan içerisinde vermekte de bir sakınca yoktur. Hatta Peygamberimizin de bu yönde bir tavsiyesi vardır. Fitremizin bu yıl asgari miktarı Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 19 lira olarak belirlendi. Üzeri verilebilir ama asgarisi 19 liradır." şeklinde konuştu.
Vatandaşların bir bölümü tavsiye edildiği gibi fitresini peşin olarak vermeyi düşünürken, bir bölümü ise adet gereği bayramdan bir kaç gün önce vermeyi planlıyor.
18 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı