“Tırnakçılık” yöntemiyle dolandırıcılık kamerada - Kilis’te, “Tırnakçılık” yöntemiyle dolandırıcılık yapmaya çalışanlar bayanlar, esnafın uyanıklığıyla başarılı olamadılar

Kamera görüntüleri
Er Kadın İnşaat Malzemesi Hırsız Cüzdan Dolandırıcılık 

-Genel ve detaylar
-Tırnakçılık yöntemiyle parayı cüzdanın altına koyması
-Genel ve detaylar
-Mahmut Oktay Baysal’ın kamare ile olayı anlatması
-Genel ve detaylar
-İş yerindeki kemara görüntüleri
-Genel ve detaylar
-Mahmut Oktay Baysal’ın açıklamaları

( KİLİS -ÖZEL-HD) “Tırnakçılık” yöntemiyle dolandırıcılık kamerada- Kilis’te, “Tırnakçılık” yöntemiyle dolandırıcılık yapmaya çalışanlar bayanlar, esnafın uyanıklığıyla başarılı olamadılar KİLİS

- Kilis’te, “Tırnakçılık” yöntemiyle dolandırıcılık yapmaya çalışanlar bayanlar, esnafın uyanıklığıyla başarılı olamadı. Edinilen bilgiye göre, önceki gün Kilis’te, inşaat malzemesi satan iş yerine gelen 2’i bayan 2’si çocuk 4 kişi 2 torba alcı alacaklarını ifade ederek, 200 TL verdiler. Parayı alan iş yeri sahibi Mahmut Oktay Baysal, 180 TL para üzerine verdi. Daha sonra parayı alan kadın vazgeçtiğini ifade ederek, parayı uzattığı esnada 50 TL’ye el çabukluğu ile cüzdanının altına sakladı. Dolandırıcıları fark eden Mahmut Oktay Baysal, bayanlara dolandırıcılık niyetlerini anladığını belirterek güvenlik kameralarını gösterdi. Kameralarda uyguladıkları yöntemi gören kadınlardan aldıkları 50 TL'yi de geri alarak gönderdi. Olayı anlatan Mahmut Oktay Baysal, iş yerine ilk önce kadın geldiğini ifade ederek, “2 torba alçı almak istediler. Fiyatını sordular, 2 torbası 20 TL dedim, 200 TL vererek, paranın üzeri olan 180 TL’yi verdim. Vazgeçince parayı geri vermek istediler. 'Verdiğim para 180 TL değil mi' diye sorduğumda evet dediler. Parayı yine bana uzattı. Ben de almak istemedim. Diğer kadınla çocuklar da içeriye girdiler. Bu kez diğer bayan yanlış anlamış, 2 torba alçıyı 10 lira olarak anlamış, biz geri almaktan faz geçtik' dediler. Parayı katlayıp vermek istemediğinde ise kendisine kamerayı göstererek, sizin yapmak istediğinizi anladım. Kamera sizi çekiyor dedim. Böyle diyence ise bana, 'Biz buraya hırsızlığa mı geldik' dedi.
Bu kadar da rahatlardı. Bazı esnafları da aynı yöntemle dolandırmışlar. Aynı yöntemle komşumdan da 200 TL tırtıklamışlar. Esnaflarımızın bu tür insanlara karşı daha duyarlı olmalarını istiyorum” diye konuştu.
Olay yerinden uzaklaşan kadınların aynı yöntem ile bayarlar çok sayıda esnafı aynı yöntemle dolandırdıkları ortaya çıktı.
9 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı