Tinercilerin evi haline gelen bina yıkıldı

Yıkım işlemleri
Ayetler Harekete Geç Estetik Trol 

-Röportajlar

( RİZE ) RİZE

- Rizeli vatandaşlar tarafından Rize Belediyesine birçok kez şikayet edilen Piriçelebi Mahallesinde bulunan metruk binanın yıkımı, Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.
Art niyetli kişiler tarafından kullanıldığı tespit edilen ve sürekli mahalleli için korku arz eden metruk bina son olarak geçtiğimiz yıl Mart ayından yanmıştı. Yangını Rize Belediyesi İtfaiye ekipleri güçlükle söndürmüş, bitişiğinde ki binalara sıçramasını engellemişti. Rize Merkez Piriçelebi mahallesindeki bu metruk bina sürekli vatandaşların da şikayetine de maruz kalıyordu. Şikayetlerin üzerine harekete geçen Rize Belediyesi Ekipleri yaptıkları incelemede, söz konusu yapının korunmasız ve terk edilmiş olduğu, art niyetli kişiler tarafından kullanıldığı, mevcut haliyle her an yıkılacak durumda olduğu, can ve mal emniyetini tehdit ettiği tespit ederek, kontrollü bir şekilde yıkımının gerçekleştirilmesine karar verdi. Bina da ikamet olmaması ve yapı sahiplerinin de bulunmaması üzerine rapor muhtarlığa tebliğ edildi ve binaya asıldı ve sonrasında yıkımı gerçekleştirildi.
Rize Belediyesi’nden yapılan açıklamada Şehrin güvenliği için Binanın yıkımına karar verildiğini dile getirerek “Bu çerçevede atıl durumda olan bu yapının şehrimizin imar, estetik ve güvenlik açısından daha yaşanılabilir bir yer olması için gerekli güvenlik önlemleri alınarak 3194 sayılı İmar Kanununun 39.ve 40. Maddelerine istinaden metruk binanın yıkımı Rize Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından güvenli bir şekilde gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

22 Ocak 2019 Salı günü yayınlandı