- TİKA’dan Pakistanlı 600 Yetim Çocuğa İftar - Hubaib Vakfı Başkanı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür

- iftardan Genel detaylar
Diş Fırçası Kılık Kıyafet Terör Mağdurları Yetim Çocuklar Eğitim Kampüsü 

--tika başkan yardımcısı Kamil Kolabaş röp
--tika paskistan koordinatörü emre aktuna röp
--Hubaib Vakfı Başkanı Nedim Ahmet Han röp

(İSLAMABAD) - TİKA’dan Pakistanlı 600 yetim çocuğa iftar- Hubaib Vakfı Başkanı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür İSLAMABAD

- Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’da 600 yetim çocuğa iftar verdi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Ramazan boyunca 50'den fazla ülkede 150 şehirde binlerce kişiye iftar verip gıda yardımında bulunuyor. TİKA, dost ve kardeş ülke Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde bulunan Haripur şehrindeki terör mağdurları ve yetimlerden oluşan 600 çocuğa iftar yemeği verdi. İftar yemeği öncesinde konuşan TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş ve TİKA Pakistan Ülke Koordinatörü Mehmet Emre Aktuna değerlendimelerde bulundu. TİKA Başkan Danışmanı Kolabaş, “Öncelikle biz sizlere teşekkür ederiz ki bizleri burada yalnız bırakmadınız, burada Nedim Ahmet Han bey bizi iftara davet etti ve burada birlikte olmamızı istedi. Biz de sayın başkanımız Doktor Serdar Çam’ın talimatıyla ve selamıyla buraya geldik. Biz her zaman bugüne kadar Pakistan’la her ne kadar iki ayrı devlet gibi gözüksek hep aynı millet şevkiyle ve heyecanı ile birlikte olduk. Çünkü biz Hubeyb Vakfı ve diğer vakıflarla beraber Suriye’de ve dünyanın her yerinde mazlumların elini tutan, el uzatıp koşan insanlarız. Onun için biz de çok teşekkür ederiz. Burada TİKA olarak çok ciddi yatırımlar yaptık. Her yerde yaptığımız gibi burada da kalkınma yardımlarına devam ediyoruz. Biz burada mazlumlara, yetimlerin dertlerine hiç olmazsa bir nebze merhem olabilirsek ne mutlu bize” dedi.
TİKA Pakistan Koordinatörü Aktuna ise TİKA’nın 2010 yılında Pakistan’da çalışmaya başladığını belirterek, “Genel olarak kalkınma sektöründe çalışıyoruz. Eğitim, sağlık, su ve sanitasyon, tarım, hayvancılık ve mesleki eğitim konularında eğitimler vermekteyiz, projeler yapmaktayız. Son birkaç yıldır yaptığımız iftarlarla birlikte, yetimlere verdiğimiz iftarları geleneksel bir hale getirmeye başladık. Sayın Başkanımız Dr. Serdar Çam talimatları ve sağolsun Başkan Danışmanımız Kamil Kolabaş beylerinde burada olmasıyla inşallah toplamda bin 500 yetime iftar vermeyi düşünüyoruz. Daha önce de Hubeyb Vakfına gerek kırtasiye gerek kılık kıyafet giyecek, yiyecek yardımlarında da bulunmuştuk. İnşallah bu yardımlarımız devam edecek” diye konuştu.
Hubaib Vakfı Başkanı Nedim Ahmet Han da TİKA’ya Türkiye hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Erdoğan’ın tüm Müslümanların lideir olduğunu söyleyen Han, nerede ihtiyaç varsa Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Türk halkının orada olduğunu söyledi.

İftar sonrası eğitim kampüsünün içerisinde yaşayan yetim çocuklar tekvando sporundaki hünerlerini sergiledi. 2 milyon 100 bin kişiye iftar verilecek TİKA, Ramazan ayı boyunca yaptığı yardımlarla birlikte 2 milyon 100 bin kişiye iftarlık sıcak yemek ulaştırılmayı hedefliyor. Temizlik ihtiyaçları için 30 bin kişiye sabun, deterjan, diş macunu ve diş fırçasının yanı sıra çocuk ve yetişkinler için hijyen paketi ve şemsiye dağıtılacak. Şeker, tuz, bisküvi, yağ, süt tozu, hurma, çay, nohut, soğan, patates ve biber gibi malzemelerden oluşan ramazan paketleri 30 bin kişiye dağıtılacak.
21 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı