- TİKA’dan Afganistanlı yetim çocuklara iftar

iftardan görüntüler

( KABİL ) KABİL
İhlas Yetim Çocuklar Yetim Çocuk Başkent Şili 


- Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’daki öksüz ve yetim çocuklara iftar verdi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) dünyanın pek çok farklı yerinde iftar programları düzenlemeye devam ediyor. Bu Ramazan ayında Afganistan’ın çeşitli yerlerinde yaklaşık 2 bin 500 kişiye iftar vermeyi planlayan TİKA bugün başkent Kabil’deki Mafton Badahşü yetim hanesinde kalan öksüz ve yetim çocuklar için iftar programı düzenledi.
TİKA Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Tolga Keskin, İftar programı öncesi İhlas Haber Ajansı’na

yaptığı açıklamada dünyanın pek çok farklı noktasında TİKA’nın benzer iftar programı düzenlediğini söyleyerek, “ Kardeşlerimiz, dostlarımız ile birlikte bu Ramazan ayını idrak ediyoruz” dedi.
TİKA’nın aynı zamanda gıda yardımlarında da bulunduğunu vurgulayan Keskin, “ Biz de burada dost ve kardeş ülke Afganistan’daki kardeşlerimizle dostlarımız ile birlikte bu mutluluğu bu güzel günleri paylaşmak için buradayız” ifadelerini kullandı. TİKA çalışanlarından İsmetullah Salih ise İHA mikrofonuna, “ Gıda dağıtımlarımız da devam ediyor, biz yaklaşık 600 aileye gıda dağıtımı düşünüyoruz, bu şekilde zaten gıda dağıtımlarımız 3-4 kişilik bir ailenin yaklaşık 3 aylık karşılamasını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Yetimhanede kalan çocuklardan biri ise düzenlenen program hakkında “ Verilen yemekler çok lezzetliydi. Başka günler böyle yemekler yiyemiyoruz. Türkiye’ye çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
21 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı