TESKİ’den çevreci faaliyet

Havzadan detaylar
Misyon Kanalizasyon Erozyon İçme Suyu Oksijen 

-Konuşmacılardan detaylar
-Ağaçlandırmadan detaylar

( TEKİRDAĞ )- Türkmenli Göleti İçme Suyu Havzası ağaçlandırıldı TEKİRDAĞ

- Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan Türkmenli Göleti İçme Suyu Havzasında çevre ve su temizliğini sağlamak adına fidan dikme etkinliği düzenledi.
Çevre temizliğinin sağlanması ve erozyonun önlenmesi için düzenlenen etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Ali Şen, TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt, çevre gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yaklaşık 2 hektarlık bir alanda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ile TESKİ ağaçlandırma çalışması yaptı. İkinci etapta da yine yaklaşık 3 hektarlık bir alanda ağaçlandırma çalışmaları mart ayının sonuna kadar tamamlanması bekleniliyor. "TESKİ olarak çevreyi korumaya devam edeceğiz" Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ olarak, su ve kanalizasyon hizmetlerinin yanı sıra çevreyi koruma ve denetleme misyonlarının da olduğuna vurgu yaparak, "Çevreye verdiğimiz önemi göstermek için böyle bir etkinliği organize ettik. TESKİ olarak, içme suyu temini ve kanalizasyon hizmetleri dışında çevre koruma faaliyetlerimiz de var. Özellikle su kaynaklarımızın korunması TESKİ'nin görevlerinin başında geliyor. Bunun için de havza koruma çalışmalarına önem veriyoruz. Bu kapsamda havzalarımızı ağaçlandırmak adına çaba sarf ediyoruz. Yakın bir zamanda yine Yazır Göleti etrafında Orman ve İşletme müdürlüğü ile birlikte ciddi bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirmiştik. Türkmenli Göleti de bizim için büyük önem arz eden bir gölet. Marmaereğlisi ilçemizin su ihtiyacının önemli bir bölümünü bu göletten karşılıyoruz. Zaman zaman buradan Yeniçiftlik Mahallemize de su veriyoruz. Dolayısıyla bu kaynaklarımızı korumalıyız. TESKİ olarak çevreyi korumaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmanın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
" Çevre ve ağaçlandırma çok önemlidir" Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ise 2014 yılından bugüne 10 bin tane fidan diktiklerini belirterek, "Burada çok önemli bir fidan ekimi gerçekleştiriyoruz. Biz 2014 yılından bu yana 10 bin tane fidan diktik. Çevre ve ağaçlandırma çok önemlidir. Bir ağaç, iki tane insanın ömür boyunca ihtiyaç duyduğu oksijeni karşılıyor. Böceklerin bir kısmı ağaç yapraklarında besleniyor. Bugün burada dikilecek ağaçların önderliğini yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürümüz Şafak Başa'ya teşekkür ediyorum" dedi.
"Hizmetten himzete koşuyoruz" Etkinlikte konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetten hizmete koşuyoruz. Peygamber Efendimiz, “Kıyametin kopacağı gün bile fidan dikin” demiştir. Bu proje ile 3 bin 500 fidan dikimi gerçekleşecek. Ben TESKİ'yi hem sağlıklı içme suyu hem de ağaç dikimi alanında gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı kutluyorum. Bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Etkinlik yapılan konuşmaların ardından katılımcıların ağaç dikmesiyle son buldu.
25 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı