Terör örgütü PYD/PKK'nin taciz ateşi açması - Ceylanpınar Belediye Başkanı Atilla - ŞANLIURFA

- Silah sesleri - Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın açıklamasıTerör örgütü PYD/PKK'nin taciz ateşi açması - Ceylanpınar Belediye Başkanı Atilla: - "Türkiye Cumhuriyeti kuvvetli bir ülkedir. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Gereken neyse yapılacaktır"ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa 'nın Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ilçeye Suriye'deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca taciz ateşi açılmasına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti kuvvetli bir ülkedir. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Gereken neyse yapılacaktır." dedi.
Atilla, belediyede düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PYD/PKK'ya sivillere yönelik saldırıları nedeniyle tepki gösterdi.Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PKK/KCK/PYD - YPG ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek verdiklerini vurgulayan Atilla, harekatın zaferle sonuçlanacağına inandığını kaydetti.
Atilla, ilçenin karşısında yer alan Suriye'nin Rasulayn bölgesinde PYD/PKK unsurlarının varlığından büyük rahatsızlık duyduklarını ifade ederek, bu bölgedeki terör unsurlarının da kısa süre içerisinde temizleneceğine inandıklarını belirtti.
Taciz ateşinde bulunan teröristlere Türkiye'nin gerekli karşılığı verdiğini anlatan Atilla, "Angajman kuralları gereği askerimiz ve polisimiz anında karşılık verdi. Daha sonra tekrar taciz ateşinde bulundular. Şu anda askerlerimiz ve polislerimiz karşılık veriyorlar. İnşallah bu itler paçavralarıyla beraber hak ettikleri çukurların içine gömülecek. Türkiye Cumhuriyeti kuvvetli bir ülkedir. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Gereken neyse yapılacaktır." diye konuştu.
Terör örgütünün işgal ettiği Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesinden sabah saatlerinde sınırdaki askeri birliğe taciz ateşi açılmış, bu sırada nöbet tutan bir asker kolundan hafif yaralanmıştı. Sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birliklerin anında, misliyle karşılık verdiği olay sırasında Rasulayn'daki terör hedeflerinin tam isabetle vurulduğu belirtilmişti.
Taciz Ateşi Beraberlik Basın Toplantısı Terör Örgütü Teröristler 

22 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı