Terör mağduru Afrinliler Türkiye'de mutlu

Ailelerden görüntü
Lens Rejim Teröristler Kız Çocuklar Silahlandırma 

-Ahmet Ömer ile röportaj
-Aziz Hıdır ile röp.
-Abdullah Hıdır ile röp.

( HATAY )- Afrinliler: “Cumhurbaşkanı Erdoğan isterse, Afrin’e döneriz”- Afrinli Aziz Hıdır: “15 yaşındaki oğlumu Türk ordusuna vermeye hazırım” HATAY

- Başbakan Binali Yıldırım'ın, bölgede teröristlerin temizlenmesinin ardından 350 bin Afrinlinin topraklarına döneceğini açıklamasının ardından gözler Türkiye'deki Afrinlileri çevrildi. PKK’nın baskısından kaçtıklarını belirten Afrinli Aziz Hıdır, “Çocuklarımı PKK’ya vermemek için kaçtım. Eğer Türk askeri isterse 15 yaşındaki oğlumu gönderirim” dedi.
Suriye’nin Afrin merkezinde 5,5 yıl önce PKK ve Esad rejiminin baskısı yüzünden Hatay’ın Kırıkhan ilçesine kaçan Afrinliler, TSK ve ÖSO’nun yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek veriyor. Terör örgütü PKK’nın 5 yıl önce Afrin’de çocuklarına zorla silah alacaksınız demesinin ardından Afrinli Kürt aileler, çocuklarıyla birlikte Türkiye'ye kaçarak Hatay’a sığındı. Burada çocuklarıyla birlikte yaşamlarını sürdüren ve çalışan aileler, yürütülen Zeytin Dalı Operasyonun ardından Afrin’in temizlenmesini bekliyorlar. Terör örgütünün çocuklarını zorla silahlandırmak istemesi üzerine, ailesiyle birlikte Afrin’den kaçtığını belirten Ahmet Ömer (43), Zeytin Dalı Harekatı hakkında, “Allah hayırlısın versin, Allah ne verdiyse odur. Orada kim varsa, terörist mi, ne var temizlenecek artık. Operasyonun ardından durum güzel olacak” dedi.
5 çocuk babası Afrinli Ömer ise, “Eğer devlet beni gönderirse giderim. Eğer beni çıkarmazsa buradayım. Eğer devlet, ‘Afrin güzel olmuş, memleketinize dönün’ derse gideriz. Ama biz gitmek istemiyoruz, devlet gönderirse gideriz. 5 senedir buradayız, Türkiye’de çok rahatız. Sıkıntı hiç yok. Çıkıyorum, çalışıyorum hiç sıkıntı yok” diye konuştu.
“PKK’nın zulmünden kaçtık” PKK’nın kız ve erkek çocuklarına zorla silah vermek istemesi üzerine kaçtığını anlatan 7 çocuk babası Aziz Hıdır, “Beş buçuk sene önce tüm çocuklarımla birlikte buraya geldik. PKK’nın zorundan kaçarak geldik. Kız çocuklarımın zorla silah almasını istediler. Bu zulme dayanamayarak gizlice kaçtık. Orası temizlensin, kız çocuklarını götürmesin, kimse ölmesin” şeklinde konuştu.
Hıdır, topraklarına geri dönmeleri konusunda, “Eğer Recep Tayyip Erdoğan isterse, gideriz ama istemese gitmeyiz, burada kalmak istiyoruz. Elhamdülillah Türkiye’den çok memnunuz. Ben ve çocuklarım çalışıyoruz. Durumumuz iyidir” diye konuştu.
Türkiye’nin istemesi halinde çocuğunu Türk ordusuna göndereceğini belirten Hıdır, “PKK benim çocukları istedi vermedim. Ama burada Türk ordusu isterse, Afrin’de savaşmak için onlara teslim ederim” ifadelerini kullandı. Babasının ve ihtiyaç olması halinde Türk ordusuna katılabileceğini belirten 15 yaşındaki Abdullah Hıdır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istemesi halinde Afrin’e dönebileceklerini söyledi.


26 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı