Terör mağdurlarından Zeytin Dalı Harekatı'na destek - MARDİN

- Nusaybin kent merkezinden detaylar - ASP ilçe müdürlüğü ve personelinden detay - Terör mağduru ailenin ziyaret edilmesi - Mehmet Kanat ve Rukiye Kanat'ın konuşması - Cevizli sucuk ve tandır ekmeğinin verilmesi - Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Efetürk'ün konuşmasıTerör mağdurlarından Zeytin Dalı Harekatı'na destek - Mardin 'in Nusaybin ilçesinde terör mağduru aileler, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere ulaştırılmak üzere tandır ekmeği ve cevizli sucuk gönderdi - Terör mağdurlarından Mehmet Kanat: - "Allah devletimize, askerimize güç ve kuvvet versin. İmkan olsa hepimiz Afrin'e gitmek isteriz" - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Efetürk: - "Harekata ailelerden büyük destek geliyor. Halkımız artık terörü bu bölgede istemiyor"MARDİN (AA) - Mardin 'in Nusaybin ilçesinde terör mağduru aileler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere tandır ekmeği ve cevizli sucuk gönderdi.Nusaybin'de terör örgütü PKK mensuplarının kazdıkları çukurlar kurdukları barikatlar, tuzakladıkları patlayıcılarla mağdur ettiği vatandaşlar TSK'nin Afrin bölgesinde PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik yürüttüğü harekata destek veriyor.Harekatın başarıyla sonuçlanması için dua eden vatandaşlar Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere gönderecekleri yardımları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerine teslim ediyor. - "Allah devletimize, askerimize güç ve kuvvet versin"Terör mağduru Mehmet Kanat, yaptığı açıklamada, ilçede geçmişte yaşanan olaylardan dolayı mağdur olduklarını söyledi.

Evlerini terk edip bir süre ilçe dışında yaşadıklarını ifade eden Kanat, operasyonlar sayesinde artık yaşamın normale döndüğünü belirtti.
Kanat, "Devletimiz olmasaydı, şimdi halimiz ne olurdu? Biz buradan kaçtık, gittik ve 5 ay evimize gelemedik. O zaman halimiz çok kötüydü. Şimdi her şey çok güzel. Allah devletimize, askerimize güç ve kuvvet versin. İmkan olsa hepimiz Afrin'e gitmek isteriz. Cumhurbaşkanımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza selam söylüyoruz. Allah onlardan razı olsun." dedi.
Rukiye Kanat da Mehmetçik için dua ettiğini dile getirdi."Rabbim oradaki askerimizi korusun, devletimizi başımızdan eksik etmesin. Annelerine babalarına çocuklarının dönmesini nasip etsin. Bu yaptığımız ekmek de askerimizin eline ulaşsın. Elimizden bu geldi ve yaptık." diyen Kanat, bütün dünyanın huzura kavuşmasını istediklerini aktardı. - "Harekata ailelerden büyük destek geliyor"Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, Türk ordusuna tandır ekmeği ve cevizli sucuk göndermek isteyen Kanat ailesini ziyaret etti.Yardımları teslim alan Efetürk, bir çocuğu bedensel engelli olan aileye Türk bayrağı ve Kur'an - ı Kerim hediye etti. Bedensel engelli Eser Kanat'ın bayrak sevgisi duygusal anların yaşanmasına neden oldu.İlçede terör örgütünün yaşamı hiçe sayan saldırılarında mağdur olan ailelerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Efetürk, Nusaybin'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın desteği ile 2 bini aşkın ailenin yaralarını sarmaya çalıştıklarını kaydetti.
Efetürk, kimi zaman gerçekleştirdikleri ev ziyaretlerinde çok duygusal anların da yaşandığına işaret etti.Ailelerin harekata destek verdiğini anlatan Efetürk, şöyle konuştu:"Harekata ailelerden büyük destek geliyor. Bizler de bu talepleri görünce mutlu oluyoruz. Halkımız artık terörü bu bölgede istemiyor. Mehmetçik'e cevizli sucuk, atkı, bere gönderen vatandaşlarımız var. Ben de asker çocuğu ve şehit yakınıyım aynı zamanda. Vatandaşlarla ve askerimizle gurur duyuyor, burada görev yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Teslim aldığımız malzemelerin askere ulaştırılması için komutanlığa teslim edeceğiz. Askerimizin de bu destekleri görünce mutlu olacaklarını düşünüyorum."
Terör Mağduru Bedensel Engelli Şehit Yakını Tandır Ekmeği Terör Örgütü 

31 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı