Temizlikte “Kemal Sunal” Modeli

Çankırı Belediyesi, kent temizliğinde Türk sinemasının ünlü aktörlerinden merhum ' Kemal Sunal ' ı örnek aldı.Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin havaların ısınmasıyla birlikte start verdiği temizlik harekatı Türk filmlerini aratmıyor. Ünlü aktörün rol aldığı Çöpçüler Kral ' ı filminden esinlenen temizlik işçileri araçların giremediği dar sokaklarda film müziğinin eşliğinde temizlik yapıyor.
Kemal Sunal Son Dizisi 


Temizlik sırasında filmde ünlü sanatçının kullandığı kasketleri takan temizlik işçileri, Kemal Sunal ' ın hatırasını yaşatmaya çalışıyor. Temizlik işçileri ayrıca ünlü aktörün 3 Temmuz ' daki ölüm yıldönümünde mezarını ziyaret ederek anmayı planlıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ' nde görev yapan 4 işçiyi ' Çöpçüler Kralı ' olarak seçtiklerini dile getiren Temizlik Hizmetleri Şefi Yücel Aktürk, bu çalışmayla hem Kemal Sunal karakterini hatırlamak, hem de işçiler arasındaki arkadaşlık bağını güçlendirmeyi planladıklarını söyledi.

Bahar temizliği için yoğun bir çalışma programı hazırladıklarının altını çizen Aktürk, “Son derece modern araçlara sahibiz. Amacımız çalışma arkadaşlarımız arasında birlik beraberliği sağlamak. Bu kampanyayı ben değil, arkadaşlarımız düşünmüşler. Hatta bununla da kalmayıp unutulmaz sanatçımızın mezarı başına ölüm yıldönümünde bu elbiselerle gidip onu anmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan temizlik ekiplerine yardımcı olmalarını isteyen Aktürk, “Biz Çankırı ' yı evimiz gibi görüyoruz. Eşimle çocuğumla gezerken bile yerde gördüğüm çöpleri temizlemeye çalışıyorum. Bu anlamda duyarlı davranan tüm halkımıza teşekkür ediyor ve herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Çankırı hepimizin ortak evidir. Temizlik bizim görevimiz, ama lütfen kirletmemeye dikkat edelim. Kentler temizliği ve düzeni ile öne çıkar” diye konuştu.

Bazı sokaklara çöp toplama araçlarının sığmadığını ifade eden Aktürk, şehrin temizliği konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini sözlerine ekledi.
Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
13 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı