Temizlik işçisi bulduğu para ve altın dolu çantayı polise teslim etti

Temizlik işçisi Engin Verep temizlik yaparken görüntüsü
Cumhuriyet Temizlik İşçisi Polis Cumhuriyet Altını Ek İkramiye 

-Belediye Başkanı Makamına gelmesi
-Belediye Başkanı Dursun Ay’ın makamda Engin Verep’ten olayı dinlemesi
-Belediye Başkanı Röportaj
-Emniyet Müdürü Röportaj

( DÜZCE )- Kontörü olmadığı için şefini arayamayan işçi para ve altın dolu çantayı polise teslim etti- Belediye Başkanı’ndan örnek temizlik işçisini örnek ikramiye ile ödüllendirdi DÜZCE

- Düzce Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak düğün borcunu ödeyebilmek için çalışan Engin Verep isimli işçi, temizlik yaparken bulduğu içi para ve altın dolu çantayı polise teslim etti. Telefonunda kontör olmadığı için şefini ve polisi arayamayan işçi, temizlik yaptığı yerin yanında görev yapan polis ekibine içi para ve altın dolu çantayı teslim etti. İşçinin bu hareketine kayıtsız kalamayan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, işçiyi maaş ikramiye ve düğün borcunun bir kısmını ödeyerek ödüllendirdi. Olay; sabah saatlerinde Düzce Merkez’de Şerefiye Mahallesi Şen Sokak’ta meydana geldi. Sabah sokakları temizlemek için mesaiye başlayan temizlik işçisi Engin Verep, Düzce Valiliği önünde temizlik yaparken çöpün yanında bir poşet gördü. İçindeki paraları poşetin dışından gören Engin Verep, polise haber vermek istedi. Ancak kontörü olmadığı için polisleri de arayamayan Engin Verep, sokakta devriye görevi yapan polis ekibini görünce içi para ve altın dolu çantayı polislere teslim etti. Poşeti açan polisler poşet içinde 13 bin 500 TL nakit para, 22 çeyrek, 20 cumhuriyet altını olduğunu fark ettiler. Olayla ilgili olarak tutanak tutan ekipler, içi para ve altın dolu poşeti tutanak tutarak teslim aldılar ve poşetin sahibini arama çalışmasına başladılar. Belediye Başkanı Ay kayıtsız kalmadı Olayı haber alan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Düzce Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz Pazar günü olmasına rağmen hemen makamına gelerek içi para ve altın dolu çantayı polise teslim eden temizlik işçisi Engin Verep’i makamında kabul etti. Olayı Engin Verep’ten dinleyen Belediye Başkanı Dursun Ay; “Olayı arkadaşlar haber verdiler. Olayı öğrenir öğrenmez hemen Emniyet Müdürümüzü aradım ve birlikte Pazar günü olmasına rağmen belediyeye geldik. Çok onurlu bir davranış, Arkadaşımızı tebrik ediyoruz. Kendisini de ödüllendireceğiz. Çünkü böyle güzel bir davranış bu zamanda çok güzel bir hareket. Borcu olduğu halde telefonunda kontör olmadığı halde çanta buluyor. İçini bile açmadan polislere teslim ediyor. Bu davranışı takdirle karşılıyoruz. Ayrıca kendisine bir maaş ikramiye ve düğün borcunu ödeyeceğimizi söylemek istiyorum” dedi.
Düzce Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ise; “Biz mesleğimiz gereği bir çok olumsuz olayla karşılaşıyoruz. Ancak bu tip olaylar bizlerinde motivasyonunu artırıyor. Bu arkadaşımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

15 Nisan 2018 Pazar günü yayınlandı