Televizyon programında ailesini arayan Reşit Ongun'un kendi çocukları iddia eden aile DNA testi yapmak istiyor

Ardil ailesinin programı izlemesi
Televizyon Hastane Cenaze Allah Biyoloji 

-Aile tarafından Reşit Ongun'un programının takip edilmesi
-Aileden detay
-Baba Maşallah Ardil Röp.
-Ailenin evli kızı Necla Özyurt Röp.
-Anne Gülizar Ardil Röp.

( MUŞ )- Maşallah Ardil: "DNA testi yapmak istiyorum" MUŞ

- Muş'tan 1987 yılında Adana'ya göç eden Maşallah ve Gülizar Ardil çifti, bir televizyon kanalında yayınlanan programda ailesini arayan Reşit Ongun'un biyolojik ailesi olduklarını iddia etti. Muş'un Güzeltepe köyünde yaşayan Maşallah (60) ve Gülizar (57) Ardil çifti, 1988 yılında Adana Meydan Doğum Hastanesinde bir erkek çocuklarının dünyaya geldiğini söylediler. Hastanede görevli bir hemşire tarafından doğun sonrası çocuklarının öldüğü haberi verilmesi üzerine Ardil çifti büyük bir şok yaşadı. Hemşirenin kendilerine cenazeyi göstermediğini ve defin işlemlerinin belediye tarafından yapılacağını iddia eden Maşallah ve Gülizar çifti, bebeği almadan hastaneden ayrıldıklarını ifade ettiler. Olayın ardından 1989 yılında yeniden Muş'a dönen çift, çocuklarının hep hayatta olduğu ümidiyle yaşadıklarını söylediler. Bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılan ve biyolojik ailesini arayan Reşit Ongun'un da Adana Meydan Doğum Hastanesinde dünyaya gelmesi, Ardil ailesinin aklında soru işaretlerine neden oldu. "DNA testi yapmak istiyorum" Gazetecilere açıklamalarda bulunan iddia sahibi Maşallah Ardil, 1988 yılında eşinin hamile olduğunu ve hastaneye götürdüğünü söyledi.

Eşinin doğum yaptığını ifade eden Maşallah Ardil, "Doğumdan sonra hastaneye gittim ve hemşire çocuğumuzu bize göstermedi. Hemşire bana 'senin çocuğun öldü' dedi.
Reşit Ongun, televizyona çıktığı zaman bize çok benzediğini fark ettim. Reşit Ongun için DNA testi yapmak istiyorum. Reşit Ongun bize, ailemize benziyor, ben DNA testi yapmak istiyorum" dedi.
"Reşit'in aradığı ablası ben olabilirim" Reşit Ongun'un aradığı ablası olabileceğini iddia eden Maşallah ve Gülizar Ardil'in kızı Necla Özyurt (33) ise, "Annem ile babamın bana anlattıklarına göre, bir dava için Adana'ya gittiklerini söylediler. O zaman da annem hamileymiş. Annem fenalaşınca hastaneye götürüyorlar ve annem doğum yapıyor. Annem, çocuğun doğumdan sonra ağladığını bana anlattı ve daha sonra hemşirenin biri gelip anneme demiş ki; 'Senin çocuğun ölmüş.' Annem de Türkçesi olmadığı için cevap verememiş, kendini ifade edememiş. Babamda, amcasına durumu anlatmış, ‘amca; benim çocuğum vefat etmiş, cenazeyi götürelim mi? Götürmeyelim mi?’ diye sormuş. Hemşirenin biri o arada gelmiş ve 'götürmeyin, zaten burada devlet defin ediyor' demiş. Babamın amcası da 'götürmeyelim' demiş. Babamda amcasına uyarak cenazeyi götürmemiş. Reşit Ongun, televizyona çıkmış. İlk gördüğüm zaman amcama benzettim, kendime de benzettim. İzlediğim zaman kendime de çok benzetiyorum. İstiyorum ki babam bir DNA testi yapsın. Ben testin tapılmasını çok istiyorum. Yani Reşit Ongun benim kardeşim olmasa dahi babamın test yapmasını çok istiyorum. Reşit Ongun'un ablası ben olabilirim, olmaya da hazırım. Beni isterse onu görmeye bende gidebilirim" ifadelerini kullandı. "Reşit Ongun kalbimde benim çocuğum" Reşit Ongun'un annesi olduğunu iddia eden ve Türkçe bilmeyen Gülizar Ardil ise, "O dönemde hamileydim, beni hastaneye götürdüler. Hemşire bebeğin ayaklarından tuttu ve bebeği gördüm. Beni daha sonra odaya aldılar ve serum verdiler. Reşit Ongun, 6 aydır programa çıkmış, ciğerim ona çok yanıyor. Kalbimde kendi çocuğum olarak görüyorum. Bize çok benziyor, aileme benziyor, kızıma benziyor. İstiyoruz ki bir test yapalım" diye konuştu.

26 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı