(TEKRAR) PYD/PKK'nın zorla göç ettirdiği sivillerden Zeytin Dalı'na destek - AZEZ

- Göstericilerin taşıdıkları dövizler ve şarkılar söylemeleri - Göstericilerin taşıdıkları Türk bayrakları ve zeytin dalı - Göstericilerin taşıdıkları özgür Suriye bayrakları - Göstericilerden Ebu Ali ile röportaj - Bir başka gösterici Ömer el Sin ile röportajTerör örgütü PYD/PKK'nın Tel Rıfat'tan zorla göç ettirdiği siviller, evlerine dönme umutları olan Zeytin Dalı Harekatı'na destek mesajları verdi.Terör örgütü PYD/PKK'nın yerinden ettiği Tel Rıfat ilçesi sakinleri, sığındıkları Azez ilçesinde Zeytin Dalı Harekatı'na destek gösterisi düzenledi.
Göstericilerden Ebu Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PKK'nın Tel Rıfat'tan tehcir ettiği 250 bin sivilin yeniden yerlerine geri dönmesi için Türk askeri ve ÖSO'ya destek vermek için buradayız." dedi.
Ebu Ali, "İki yıldır yazın güneşinden kışın soğuğundan bizi korumayan çadırlarda yaşıyoruz. Gasbedilmiş evlerimize dönmek için Recep Tayyip Erdoğan'dan, Türk ordusu ve ÖSO'dan Tel Rıfat'ı da kurtarmak için bir cephe açmasını talep ediyoruz." ifadesini kullandı.Bir başka gösterici Ömer el Sin de, "Rusya destekli PKK'nın saldırıları ve teröründen dolayı topraklarımızdan edildik. Bizi evlerimize geri getirecek topraklarımıza kavuşturacak ÖSO ile Türk ordusunun tüm askeri operasyonlarını destekliyoruz." şeklinde konuştu.
Sin, evlerine dönene kadar şehit vermeye, eylem yapmaya hazır olduklarını vurguladı.Yaklaşık 2 bin sivilin katıldığı gösteride yaşlı kadınların saçlarına zeytin dalından taç takması, çocukların Türk bayrakları taşıması dikkati çekti.Afrin içinden çıkan terörist unsurlar, 2016'nın başında Afrin'in güneydoğusundaki Tel Rıfat ilçesi ve civarından 250 bin sivili göçe zorlamıştı.Tel Rıfatlı siviller, Fırat Kalkanı bölgesine komşu, muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesine sığınmıştı.
Yaşlı Kadın Muhalifler Askeri Operasyon Zeytin Dalı Saldırı 

20 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı