Teknecilerin 'Akdeniz foku' heyecanı - ANTALYA

Teknecilerin "Akdeniz foku" heyecanı - ANTALYA - Cep telefonu ile çekilen görüntüler - Mert Sezer'in konuşmasıTeknecilerin "Akdeniz foku" heyecanı - Antalya Yat Limanı'nda turistlere mavi tur seferi yaptırmak için bekleyen tekneci, dünyada nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz fokunu görüntüledi - Tekneler arasında yüzen fok, kendisine "Badem" diye seslenen tekneciye baktıktan sonra gözden uzaklaştıANTALYA (AA) - Antalya Yat Limanı'ndaki tekneler arasında, dünyada nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz foku görüntülendi.Yat Limanı'nda turistler için mavi tur seferleri düzenleyen Mert Sezer, demirli teknesine yakın bölgede Akdeniz foku olduğunu fark etti. Akdeniz fokunu cep telefonu ile görüntülemeye başlayan Sezer, demirli teknelerin arasında yüzen ve zaman zaman kafasını dışarıya çıkartarak çevresini izleyen foka "Badem" diye seslendi. Bu sırada Sezer'e dönerek bir süre bakan fok, sonra gözden kayboldu.Sezer, eşsiz bir deneyim yaşadığını, nesli tükenme tehdidi altındaki bir canlıyı gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinden Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu ise Akdeniz fokunun yavrusuyla Yat Limanı içerisinde görüldüğüne ilişkin kendisine bilgi geldiğini söyledi.

Bu fokun Yat Limanı çevresinde yaşayan ikinci bir aileden olduğunu aktaran Gökoğlu, "Diğer ailenin yavrusu yaklaşık iki hafta önce ağa takılarak ölmüştü. Birkaç gündür deniz polisi ekipleri bu foku yavrusuyla gezerken gördüğünü bana bildiriyor. Bu durum, nesli tükenme tehlikesi altındaki Akdeniz foku için çok güzel bir haber. Ayrıca foklar kirlenmemiş sularda yüzerler. Yat Limanı ve çevresinin bu anlamda temiz olduğunu gösteriyor." diye konuştu.
Akdeniz foklarının dünyadaki sayısının 500 ile 700 arasında kaldığını hatırlatan Gökoğlu, bu kadar az sayıda kalan bir canlıyı Yat Limanı'nda görülmesinin çok güzel ve heyecan verici olduğunu kaydetti.

Polis Lenin(x) Deniz Polisi Demirli Cep Telefonu 

13 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı