Tekirdağ sokaklarında, engellilerin sevgi yürüyüşü

Çelenk sonumundan detaylar
Masa Tenisi Yarış Engelli Genç Basketbol Irak 

-Tekirdağ ZİÇEV Müdürü Yaşar Güneş'in konuşması
-Şiir dinletisinden detaylar
-Sevgi yürüyüşünden detaylar
-Spor müsabakalarından detaylar

( TEKİRDAĞ ) TEKİRDAĞ

- Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ'da ‘Sevgi Yürüyüşü’ ve '7. Zihin Engelliler Spor Şenliği' düzenledi.
Şenlik, Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.
Etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Gençlik ve Spor Müdürü Hazan Kadir Kardaş, Tekirdağ ZİÇEV Müdürü Yaşar Güneş ve İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'dan ZİÇEV temsilcileri katıldı.
“Onlar sabahın ilk ışıklarında yola çıktılar” Tekirdağ ZİÇEV Müdürü Yaşar Güneş yaptığı konuşmada, “Bugünkü heyecanımı maruz görün. Gerçekten de bu işin arkasında çok büyük bir emek var. Çok büyük bir zahmet var. O yüzden bugün bizleri burada yalnız bırakmayan çok uzaklardan gelen takımlarımız var. Onlar sabahın ilk ışıklarında yola çıktılar. Bugün bizleri burada yalnız bırakmadılar. Bu spor şenliğinin yedincisini düzenliyoruz. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Tabii bunun yanında Tekirdağ Valiliğinin çok büyük bir katkısı var, kaymakamlığımızın çok büyük bir katkısı var. Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çok büyük bir katkısı var. Maddi manevi katkılarından dolayı yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından, ZİÇEV’li Yunus Altıntaş ‘Yaşama Sevincim’ adlı şiiri okudu. Yunus Altıntaş'ın okuduğu şiirde duygusal anlar yaşanırken, şiir dinleyicilerden büyük bir alkış topladı. Valilik önündeki törenin ardından Tekirdağ'da sevgi yürüyüşü düzenlendi.
Etkinliğe katılan sporcular, İsmet İnönü Spor Salonu'na kadar yürüdü. Etkinliklerin devamında masa tenisi ve basketbol müsabakaları İsmet İnönü Spor Salonunda yapıldı. Zihin engelli gençlerden oluşan, masa tenisi ve basketbol takımları mücadele etti. Zihin engelli gençler yarışırken doyasıya eğlendi.
15 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı