Tekirdağ’da 'Fener Alayı'

Vatandaşlardan detaylar
Fener Alayı Kalaba Yıldızlı Alabalık Ay Yıldız 

-Fener alayından ayrıntılar
-Genel detay ve ayrıntılar

( TEKİRDAĞ ) Tekirdağ’da "Fener Alayı"- Caddeler vatandaşlarla dolup taştı- Tekirdağ caddelerinden Cumhuriyet Bayramı coşkusu- Yüzlerce motosiklet alaya eşlik etti TEKİRDAĞ

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yoğun katılımlı fener alayı düzenlendi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi Tarafından yapılan etkinlikte Köprübaşı Meydanı’nda toplanan kalabalık, ellerindeki meşaleler ve ay yıldızlı Türk bayraklarıyla Hükümet Caddesi’nden Sahil Dolgu alanına doğru yürüdü. Marşlara eşlik eden kalabalığa evlerinin balkonlarından Türk Bayrağı sallayan ve alkış tutan vatandaşlarda destek verdi. Yoğun katılımla gerçekleşen ve Tekirdağ’ın en işlek caddelerinden olan Hükümet Caddesini dolduran vatandaşların Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü Sahil dolgu alanda son buldu. Türk Chopper Motosiklet Kulübü ve kulupsüz iki tekere gönül vermiş yüzlerce motosiklet sevdalıları da ’Fener Alay’ına eşlik ederek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için gazladılar. Yürüyüşe, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP Tekirdağ Miletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Fener Alayından sonra Tekirdağ Valiliği tarafından bir otelde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniule resepsiyon düzenlendi.

29 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı