Tehdit edilerek evlendiğini söyleyen kadın, 'Beni kurtarın'

Kadın ile röportaj
Psikolojik Şiddet Denetimli Serbestlik Can Güvenliği Hayat Hikayesi Disiplin Cezası 

-Otomobile yapılan saldırı

( DENİZLİ ) Tehdit edilerek evlendiğini söyleyen kadın, "Beni kurtarın" DENİZLİ

- Denizli'de boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından aylardır tehdit edildiğini söyleyen kadın, yetkililerden yardım istedi. Hakkında uzaklaştırma kararı olan şahsın, eşinin ablasının otomobilini kurşunlattığı görüntüler ise kameraya yansıdı. Pamukkale ilçesinde yaşayan elektrik teknisyeni S.K. (35) 2 yıl önce tanıştığı Süleyman K. ile evlendi. İddiaya göre, Süleyman K. ile tehdit edildiği için evlenen S.K. evli olduğu boyunca eşinden fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğünü söyledi.

Tehditlere daha fazla dayanamadığını ve ailesi ve kendisinin can güvenliği için evlenmek zorunda kaldığını öne süren S.K., “Geçen Ramazan Bayramı’nın birinci günü şahıs ile evimizin altında tekrar karşılaştım ve benimle ‘evlenecek misin?’ diye sordu. Seninle evlenmeyeceğim dedi arkamdan bıçak attı ve arabasından gidip silah alıp geldi yanımdaki arkadaşlarım benim üstüme kapaklanıp beni korudu. Polisi aradım geldiler arabanın bagajında ve koltuğunun altında silahlarını aldılar ve Sevindik Karakoluna götürdüler. O koruma kararının 4. ihlaliydi. Ben o gün nezarette kaldım. Ertesi gün denetimli serbestlik ile serbest bırakıldı. 9 Ekim de karakoldan çıktım. Karakoldan çıktıktan sonra adamları ile beni aldı ‘kamerayı açalım istersen ablanın evinin kurşunlandığını birlikte izleyelim’ dedi.
10 Ekim'de nikahımız kıyıldı. Bu süre içerisinde de eniştemi öldürmeye kalkıyor. 10 Ekim'de nikahım kıyıldıktan sonra beni dövdü, karakoldan ve savcılıklardan şikayetlerimi geri almamı istedi. Sebepsiz yere beni dövdü, kafama silah dayadı ‘sen gidersen senin 7 sülaleni öldüreceğim, sen bu kapıda köpeksin sürüneceksin, size zulmedeceğim’ dedi.
Bende 2 Ocakta evi terk ettim polisi aradım ve karakola gittim. Beni kadın konuk evine yerleştirdiler. Ama şahıs yine durmadı kadın konuk evine geldi. Ertesi gün adamları ve yeğenleri ile yine kadın konuk evine geldi ben yine şikayetçi oldum ve karakola gittim. O gün 40 disiplin cezası aldı. 13 Şubat ta bırakıldı.” dedi.
SK., “Uygunsuz videolarımı çekip televizyon ve internete yaymak ile tehdit etti. Bir süre böyle tehditlerine devam etti. Geçen sene babamı telefon ile arayıp atak geçirmesine ve ölmesine neden oldu. Şahıs daha sonra annem ile benim ikamet ettiğimiz evin önüne gelerek bizi ölümle tehdit etti. Tehdit aldığım akşam polisi aradım ekip geldi ve şikayet ettim. Koruma kararı verildi ama şahıs bu süre içerisinde evimin önünden gitmiyor ve sürekli tehdit etti. Kendisi tek dolaşmıyor 2-3 araba ile gelip dolaşıyor. Çarşıya çıktığım zaman karşıma çıkıyor. Polisi arıyorum ‘en yakın karakola gelin’ diyorlar. Ben karakola gidecek olsam niye bana koruma kararı verildi? 10 Temmuz 2016’da evimin önüne gelip zile bastı ve ‘bu gece kararını ver eğer karını vermezsen senin ve ablanın evinin kurşunlayacağım’ sonra ben aynı şekilde polisi aradım. Bana yine aynı şekilde en yakın karakola gelmemi istediler. Geçtiğimiz Temmuz ayında ablamın arabasını kurşunladı ve bununla ilgili mahkeme sürüyor. Ablamın 30 günlük kızı vardı ve acımazsız arabasını kurşunlatıyor. Kendisi para verip bunu başkalarına yaptırıyor” dedi.
Eşinin kendisini ve ailesini öldürtmek için 250 bin TL’ye bir kişiyi tuttuğunu iddia eden S.K., “Benim ailemi öldürteceğini söylemiş. 5 Mart’a kadar bana süre vermiş. Ablamı, eniştemi, yeğenlerimi öldürüp bizim ailemizi bitirecekmiş. ‘S.K., her gün ölecek onu yaşarken öldüreceğim’ diyor. Bana kalkıp Bergen’in hayat hikayesini anlatıyor. Benim bırakıp gidersen hepsini yaşatacağım sana diyor” dedi.

8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı