TED Edirne’de 40’ıncı okulunun temelini attı

TED Edirne Koleji inşaatı
Temel Atma Töreni Öğretmenler Uluslararası Öğrenciler Basın Mensupları 

-TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun röportajı
-Temel atma programından görüntüler
-TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun kürsü konuşması
-Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın kürsü konuşması
-Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan'ın kürsü konuşmaları
-temel atma
-genel ve detaylar

( EDİRNE )- TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu:- “Bugün 40’ıncı okulumuzun temelini atıyoruz”- “2019 yılı Eylül’de resmi açılışımızı yapacağız”- “İlkokul 8’inci sınıfın sonuna kadar öğrenci alacağız”- “21’inci yüzyılda lisan bilmeyen bir öğrencinin yaşam hakkı neredeyse yok”- “Lisan içinde en az 5 yıllık bir eğitim gerekiyor”- “Test ve tost arasına sıkıştırılmış değil dünya ile rekabet edecek nesiller yetiştireceğiz” EDİRNE

- Türk Eğitim Derneği (TED) 40’ıncı okulunun temelini Edirne’de attı. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “21’inci yüzyılda test ve tost arasına sıkıştırılmış değil dünya ile rekabet edecek nesiller yetiştireceğiz” dedi.
Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji’nin temel atma törenine, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan’ın yanı sıra Baz Eğitim Kurumları A.Ş. Yöneticileri Belgin ve Nesim İba ile il protokolü ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
“Bugün 40’ıncı okulumuzun temelini atıyoruz” TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, temel atma töreni öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TED’in bu yıl 90’uncu yıldönümünü kutladığını hatırlatarak, “Yani neredeyse Cumhuriyet ile eş değer bir kurumdan bahsediyoruz. Ve Türk Eğitim Derneği Türkiye’nin ilk kurulmuş sivil toplum örgütüdür eğitim alanındaki. Bugün 40’ıncı okulumuzun temelini atıyoruz. Allah nasip ederse önümüzdeki yılda bu okulumuzun 12 farklı okulumuz ile beraber açılışını yapacağız. Biz bir ile girerken, sadece o ilde 800 bin tane öğrenciyi okutmak değil, o ilin Milli Eğitim öğretmenlerimize okullarımız üzerinden genel merkez desteği ile eğitim vermek. Ve o ilde imkanı olmayan çocuklarımızın da burslu olarak okullarımızda okumasını sağlıyoruz. Üçüncü bir hedefimizde, o ildeki rekabet koşullarının değişmesidir” dedi.
“Test ve tost arasına sıkıştırılmış değil dünya ile rekabet edecek nesiller yetiştireceğiz” Pehlivanoğlu, Türk Eğitim Derneği’olarak Edirne’deki inşaatlarının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Bu yıl Eylül’de değil ancak önümüzdeki yıl Eylül ayında okulumuzun resmi açılışını ve ilk öğrencilerini alacağız. Ve ilkokul 8’inci sınıfın sonuna kadar öğrenci alacağız. Çünkü 21’inci yüzyılda lisan bilmeyen bir öğrencinin yaşam hakkı neredeyse yok. Lisan içinde en az 5 yıllık bir eğitim gerekiyor. 21’inci yüzyılda hibrit olmayan bir öğrencinin de yaşam hakkı yok. Yani çok düşünebilen, çok yönlü düşünebilen öğrenciler yetiştirmeniz gerekiyor. Öz güvenli, sosyal bir öğrenci yetiştirmeniz gerekiyor. Tabi ki bizim Türk Eğitim Derneği olarak hepimizin bildiği gibi karşı olduğumuz test ve tost arasına sıkıştırılmış, dershanelere mahkum edilmiş, okullardan uzaklaştırılmış öğrenciler değil. Umuyorum ki bütün yeni eğitim programlarımızda ve uluslararası eğitim programlarımızda TED Edirne Kolejimizde de çağdaş, geleneklerine bağlı, kültürüne bağlı, dünya ile rekabet edecek nesiller yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı. “O kocaman muhteşem TED Ailesi’ni yürekten kutluyorum” TED Edirne Koleji Temel Atma Töreni’nde, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da yaptığı konuşmasında, “Burada yetişecek bütün evlatlarımıza başarılar diliyorum. Onlar Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacaktır, bundan hiç şüphemiz, hiç kuşkumuz yok. İba Ailesi’ne ve sayın kardeşim Belgin İba’yı ve tabi ki o kocaman muhteşem TED Ailesi’ni de yürekten kutluyor. TED Edirne Koleji’nin öncelikle evlatlarımıza, anne babalara, ülkemize ve Edirne’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan’ın da birer selamlama konuşması yaptığı törenin sonunda, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve il protokolü butonlara basarak, resmi temel atma törenini gerçekleştirdi.
20 Nisan 2018 Cuma günü yayınlandı