Tebligat alma tartışması muhtarları karşı karşıya getirdi

Toplantı
Basın Toplantısı Toplantı Leman Çekim Memur 

-Katılımcılar
-Konuşmalar
-Fotoğraf çekimi

( İSTANBUL )- İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, “Biz çıkıp da evrak almıyoruz dersek bu kuruma zarar veririz”- Muhtar federasyonları tebligat alıp almama konusunda tartışma yaşıyor İSTANBUL

- İstanbul’da son günlerde gündeme gelen ‘muhtarların tebligat almaları’ tartışmalarıyla ilgili açıklama yapmak için Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ile İstanbul Muhtarlar Federasyonu bir araya geldi. Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu'nun tebligat almama kararına karşı çıkan İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, “Biz çıkıp da evrak almıyoruz dersek bu kuruma zarar veririz” dedi.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ile İstanbul Muhtarlar Federasyonu bugün Ümraniye'de bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda, geçtiğimiz günlerde Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut'un yaptığı tebligat alma açıklaması masaya yatırıldı. Aykut'un 'Biz PTT’nin posta memurları değiliz' diyerek devletten bu iş için ödenek ya da eleman desteği istemesi ve tebligatları 1-10 Şubat tarihleri arasında almama kararı eleştirildi. Toplantıda konuşan İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, “Son günlerde basında tebligatla alakalı bazı sıkıntılar yaşandı. Yanlış anlaşılmayı düzeltmek üzere hep beraber bir araya geldik. Bazı arkadaşlarımız boykot, isyan, kazan kaldırma kelimeleriyle Türkiye’de bazı muhtarlarla sıkıntı yaşadık. Tebligatla alakalı, maddi durumlarla alakalı sıkıntılar var ama devletin memuru, müdürü, yetkilisi isen senin sızlanmaya hakkın yok. Sen o görevi yasalarla beraber yapıyorsun. Tebligat kanunu 20. madde şunu der: mahallede köyde bulunan muhtar, ihtiyar heyeti, aza ve memuru evrağı almakta mükelleftir, mecburdur. Bu kadar netken biz çıkıp da evrak almıyoruz dersek bu kuruma zarar veririz” dedi.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, yaptığı konuşmasında, “Elbette sorunlarımız vardır ama bu sorunlar topyekün, anında çözülmez. Teknolojiyle beraber ihtiyaçlar hasıl oluyor. Teknolojiye ayak uydurmak için çalışmamız gerekiyor. Bu çalışmalar Ankara’da devletimiz tarafından yapılıyor ve biz bu yolda yürümeye devam ediyoruz. Muhtar kimliğinin iki yüzü var, bir yüzü devlet bir yüzü millettir. Muhtar kimliği olan bir kişi ne devletini ne milletini proteste edebilir. Çünkü bütün insanların iradesi düşüncesi inancı ne olursa olsun bakmadan bizlere oy verdiler. Biz kanunlara göre görev yapıyoruz. Postaymış, Kanal İstanbul’muş bunlar devletin işi. Bizim işimiz kanunlara uymak” diye konuştu.

12 Ocak 2020 Pazar günü yayınlandı